Brăila – 400 de burse sociale şi de merit pentru elevele de etnie romă

Cele mai citite

Patru sute de eleve de etnie romă vor beneficia de burse sociale şi de merit în cadrul proiectului „Incluziunea socială a femeilor rome“, proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Bursele de merit se acordă elevelor de etnie romă din învăţământul preuniversitar, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani, şi femeilor participante la programul „A doua şansă“, care au obţinut media generală de minimum 8,00 în anul şcolar 2010 – 2011.
Potrivit asistentului de proiect, Elena Gaicu, cele 400 de burse sunt acordate de Asociaţia Femeilor Rome din România împreună cu partenerii săi – Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii, Agenţia Naţională pentru Romi şi Centrul European pentru Drepturile Romilor.
Valoarea bursei de merit este de 400 de lei lunar, iar a bursei sociale de 300 de lei lunar, durata acordării fiind pentru un an şcolar, cu excepţia perioadelor de vacanţă.
Beneficiarele trebuie să provină din familii cu o situaţie financiară precară, sub venitul minim garantat, ele urmând să fie desemnate de o comisie de selecţie, în conformitate cu criteriile de eligibilitate stabilite în prealabil.
Pentru a fi eligibile, aplicantele trebuie să aibă cetăţenie română, să declare apartenenţa la etnia romă, să fie eleve cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani şi să studieze în cadrul unor unităţi de învăţământ preuniversitar autorizate de Ministerul Educaţiei sau să fie înscrise la Programul „A doua şansă“.
De asemenea, aplicantele trebuie să studieze la o instituţie de învăţământ preuniversitar din Bucureşti sau din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Constanţa, Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Ilfov.
Nu sunt eligibile aplicantele care beneficiază de programe de burse similare în alte proiecte cofinanţate prin Fondul Social European prin POSDRU ori Ministerul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie