Braila – 24 de copii abandonati in spitale

Cele mai citite

Numarul copiilor abandonati de la inceputul acestui an la nivelul judetului Braila este de 24, iar alti 19 minori prezinta risc de abandon, a precizat, miercuri, purtatorul de cuvant al Directiei Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, Simona Cimpoaie.
In Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Braila au fost abandonati sase copii, dintre care patru au fost dati in plasament in regim urgenta la asistenti maternali profesionisti, unul a fost transferat la Spitalul Judetean de Urgenta, iar unul se afla inca in maternitate, fiind nascut prematur.
Copiii parasiti in Spitalul Judetean de Urgenta Braila sunt in numar de 17, patru dintre acestia fiind plasati in regim urgenta la asistenti maternali profesionisti, unul in regim de urgenta la Complexul „Pescarusul“, unul dat in plasament la o familie substitut, doi integrati in familie si noua cazuri in curs de instrumentare, in conformitate cu nevoile copiilor si resursele DGASPC.
In sectia de psihiatrie a Spitalului „Sfantul Pantelimon“ a fost abandonat un copil, a carii situatie este in curs de instrumentare, in conformitate cu nevoile copilului si resursele DGASPC, precizeaza sursa citata.
In judetul Braila exista in prezent 19 copii cu risc de abandon, dintre care 17 in Spitalul de Obstetrica-Ginecologie, patru integrati in familie, cinci admisi cu mamele in centrul maternal, cinci in plasament in regim de urgenta la asistent maternal profesionist, trei frati (tripleti) transferati in Spitalul Judetean de Urgenta pentru recuperare pediatrica si doi integrati in familie din sectiile de pediatrie ale Spitalului Judetean de Urgenta.
In 2010, in judetul Braila, au fost parasiti 38 de copii, doi in Spitalul de Obstetrica-Ginecologie si 36 – in Spitalul Judetean de Urgenta. Totodata, 46 de minori au prezentat risc de abandon.

1 COMENTARIU

  1. As vrea sa adaptezi toti copii abandonati. Care sunt procedurile necesare de adoptie ? Eu locuiesc in US si as putea gasi familii pentru toti copii care au nevoie de o familie si de dragoste. Va rog sa-mi trimiteti inforatiile necesare.

    Multumesc!
    Luminita Murphy

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie