Borbély a semnat finanţări de 96 mil. euro pentru proiecte în judeţele Călăraşi, Olt şi Dâmboviţa

Cele mai citite

Ministrul László Borbély a semnat joi, 28.04.2011, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, contractele de finanţare pentru proiectele de management integrat al deşeurilor în judeţele Călăraşi şi Olt, precum şi contractul de finanţare a proiectului „Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Amplasament fosta fabrică chimică“ în comuna Crângurile, judeţul Dâmboviţa.
În privinţa decontaminării siturilor poluate, ministrul László Borbély a semnat proiectul Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Amplasament fosta fabrica chimică (Comuna Crângurile). Consiliul Local Crângurile, pe parcursul a 23 de luni, va trebui să implementeze acest proiect, a cărui valoare este de 10.053.300 Euro, fără TVA (41.253.716 lei), din care finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională în valoare de 8.042.640 Euro (33.002.973 lei).
Obiectivele proiectului vizează eliminarea sursei de contaminare de la suprafaţa solului şi imobilizarea contaminanţilor în adâncime, eliminarea riscului de contact pentru utilizatorii de terenuri învecinaţi şi Reducerea fluxului de crom hexavalent din sol către apa subterană.

„Există peste 1.000 de situri poluate pe teritoriul ţării şi trebuie să alocăm un miliard de euro pentru decontaminarea lor. Avem disponibile, până acum, fonduri de circa 100 de milioane euro, bani de la POS Mediu şi Administraţia Fondului pentru Mediu“, a precizat László Borbély.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie