Bolnavii din satele izolate, preluaţi de un elicopter SMURD

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

59În urma viscolului de săptămâna trecută, s-a hotărât ca un elicopter SMURD să acţioneze în cele 10 localităţi izolate de nămeţi din Bărăganul buzoian pentru preluarea urgenţelor medicale şi pentru a duce hrană persoanele sinistrate.
Prefectul Paul Beganu a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că “elicopterul SMURD va prelua urgenţe de gradul zero; cum a fost cea de la Padina, unde o gravidă era pe punctul de a naşte, precum şi alte câteva zeci de persoane care necesită dializă”. Acestea din urmă vor fi internate într-un spital din Buzău, întrucât în zonă se anunţă noi ninsori.
Totodată, elicopterul a dus hrană celor peste 80 de persoane sinistrate din satul Băile, comuna Balta Albă, cazate la şcoala din localitate de peste 48 de ore.
Prefectul a mai spus că, “practic, nu mai există persoane blocate pe drumurile naţionale. Peste 300 de persoane aflate în trafic pe DN 1B, la Ulmeni şi Săhăteni, sau pe DN 2, la Căldăruşanca, au fost evacuate”.Potrivit sursei citate, un ultim grup, de circa 100 de navetişti din satul Caragele, a fost evacuat în cursul serii de joi datorită reluării traficului rutier.Joi după amiază, în judeţ, două din cele şase drumuri naţionale, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila şi DN 2 C, Buzău-Slobozia, erau în continuare blocate.

(Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie