Biserică renovată de Sfântul Dimitrie

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Locuitorii din comuna Stăneşti, judeţul Giurgiu, s-au putut ruga luni, 26 octombrie, pentru prima dată după 20 de ani, într-o biserică renovată şi cu o turlă nouă, după ce doi oameni de afaceri din judeţ s-au implicat în renovarea lăcaşului de cult.
„Este o minune după atâţia ani ca de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, să ne putem ruga într-o biserică ce nu mai este în pericol de prăbuşire“, a spus o pensionară din comuna Stăneşti.
„Turla mare a bisericii a fost afectată de o furtună puternică în urmă cu 20 de ani, iar acum, cu sprijinul a doi oameni de afaceri locali, am reuşit reconstrucţia turlei şi instalarea acesteia pe poziţie, precum şi renovarea exterioară a bisericii“, a declarat luni, 26 octombrie, pentru AGERPRES, preotul bisericii.
Turla mare a bisericii construită în stil bizantin are o greutate de aproximativ trei tone şi o înălţime de şapte metri şi a putut fi pusă pe poziţie cu ajutorul unei macarale şi a unei echipe de specialişti inimoşi.
„Este a treia biserică la care lucrez şi pot spune că această lucrare a fost o adevărată provocare, pentru că turla a fost lucrată în stil bizantin şi a fost refăcută în totalitate la sol, iar pentru instalarea ei am folosit o macara de 30 de tone şi cu un braţ de 30 de metri. Este un sentiment nemaipomenit să construieşti sau să refaci o biserică, pentru că este până la urmă o operă de artă“, a declarat inginerul care a condus întreaga operaţiune.
Biserica cu hramul Naşterii Maicii Domnului din comuna Stăneşti, judeţul Giurgiu, este monument istoric, fiind construită în anul 1862. (Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img