Benone Sinulescu renunta la titlul de cetatean de onoare al orasului Buzau

Data:

Cantaretul de muzica populara Benone Sinulescu a renuntat la titlul de cetatean de onoare al municipiului Buzau pe care l-a primit in urma cu sase ani, din cauza conflictului pe care l-a avut cu Primaria.
„Nu scapati nicio ocazie de a ma face vinovat de faptul ca am adus pe lume cantecul „Cat e Siriul de mare“. Aceasta melodie, mult iubita de buzoienii mei dragi, canta neasemuitele frumuseti ale judetului nostru si transmite curatenia si emotia artistica a locuitorilor sai. (…) Domnule primar, deoarece in ultimul timp mi s-a imputat de multe ori ca sunt cetatean de onoare al Buzaului, va restitui aceasta diploma care, oricum, cred ca va va onora mai mult pe dumneavoastra ca primar si mai putin pe mine, care oricum sunt foarte onorat ca sunt buzoian si am onorat cu mandrie numele de Buzau, prin toate cantecele mele“, a transmis Benone Sinulescu primarului Constantin Boscodeala prin intermediul unei scrisori.
Benone Sinulescu a declarat pentru AGERPRES ca in acest mod vrea sa elimine „orice speculatie privind avantajele pe care le-ar avea de pe urma titlului de cetatean de onoare al Buzaului“.
„Oricum cei 500 de lei pentru cantecul difuzat de orologiul de la palat ii voi dona scolii de nevazatori din oras“, a spus Sinulescu.
Primarul Constantin Boscodeala nu a putut fi contactat, dar subiectul va fi pe ordinea de zi a CL Buzau de saptamana viitoare.
In urma cu doua saptamani, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania a trimis o somatie oficiala catre Primaria Buzau prin care solicita achitarea unei taxe lunare pentru melodia „Cat e Siriul de mare“, prelucrata electronic, dupa care orologiul din Buzau da ora exacta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...