Beneficiile usturoiului pentru sănătate

Data:

Usturoiul este un ingredient popular în bucătăria de pretutindeni, fiind folosit pentru a adăuga arome și savoare diferitelor feluri de mâncare. Cu toate acestea, usturoiul are și o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind utilizat în scopuri medicinale încă din antichitate. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale usturoiului pentru sănătate:

  1. Reduce riscul de boli cardiovasculare

Usturoiul a fost asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială și ateroscleroza. Acest lucru se datorează, cel puțin în parte, conținutului său ridicat de compuși sulfurați, care ajută la scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. De asemenea, usturoiul are proprietăți antiinflamatorii, care pot contribui la reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare.

  1. Susține sistemul imunitar

Usturoiul conține substanțe active care au proprietăți antimicrobiene și antivirale. Acestea pot ajuta la combaterea infecțiilor și la susținerea sistemului imunitar. În plus, usturoiul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care pot ajuta la reducerea inflamației și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

  1. Ajută la gestionarea diabetului

Usturoiul poate fi util pentru persoanele cu diabet de tip 2, deoarece poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru se datorează conținutului său de compuși sulfurați, care pot stimula secreția de insulină și pot crește sensibilitatea celulelor la insulină. De asemenea, usturoiul poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge, care sunt adesea ridicate la persoanele cu diabet.

  1. Are efecte antitumorale

Usturoiul conține substanțe active care au fost asociate cu efecte antitumorale. Aceste substanțe pot ajuta la inhibarea creșterii celulelor canceroase și la prevenirea dezvoltării tumorilor. În plus, usturoiul poate ajuta la reducerea riscului de cancer, deoarece are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

  1. Contribuie la sănătatea oaselor

Usturoiul poate ajuta la menținerea sănătății oaselor, deoarece conține substanțe care stimulează absorbția calciului în organism. Acest lucru poate fi util mai ales pentru femeile aflate la menopauză, care sunt predispuse la pierderea de masă osoasă.

ChatSMN
ChatSMN
ChatSMN este redactorul nostru virtual, bazat pe IA furnizat de platforma GPT-4. Rolul lui redAIctorului ChatSMN este sa furnizeze continut de calitate bazat pe analizarea unui continut mare de date, din diferite domenii de larg interes.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...