Bazele militare Deveselu și Mihail Kogălniceanu au fost vizitate de către noua ambasadoare a SUA în România

Cele mai citite

Pe 27 februarie, Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a efectuat o vizită la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, împreună cu Angel Tîlvăr, Ministrul Apărării, și generalul Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării, conform unui comunicat al Ambasadei SUA la București. Vizita a inclus întâlniri cu unitățile militare românești și ale Alianței, inclusiv cu Divizia 101 Aeropurtată a SUA, un detașament al Forțelor Aeriene italiene și o echipă de legătură a Forțelor Terestre franceze.

În ziua următoare, pe 28 februarie, ambasadoarea Kavalec a participat la ceremonia de schimbare a comandantului Navy Support Facility (NSF) Deveselu, situată în cadrul Bazei Militare 99 Deveselu. Căpitanul Tonrey Ford a fost înlocuit de căpitanul Elizabeth Clifton, prima femeie comandant al acestei unități. La ceremonie au fost prezenți, printre alții, General Maior Iulian Berdilă, General Locotenent Vlad Gheorghiță, Colonel Marius Chiriță, Olguța Vasilescu, Primarul Municipiului Craiova, Marian Doldurea, Primarul Municipiului Caracal, și Marius Oprescu, Președintele Consiliului Județean Olt.

NSF Deveselu, aflată în interiorul Bazei Militare 99 Deveselu, furnizează sprijin esențial pentru sistemul SUA de apărare antirachetă Aegis Ashore (AAMDS) din România, în arii esențiale precum siguranță, securitate și calitate a vieții. Aceasta colaborează cu Baza Militară românească 99 Deveselu pentru a asigura securitatea și siguranța amplasamentului AAMDS. Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu reprezintă o contribuție comună a SUA și a României la NATO și servește drept apărare împotriva amenințărilor la adresa Alianței noastre venite din afara zonei euro-atlantice.

În timpul vizitelor sale, ambasadoarea SUA a lăudat cooperarea puternică dintre SUA şi România în domeniul securităţii. Ea a subliniat angajamentul forţelor americane dislocate în România de a consolida securitatea flancului estic al NATO şi a evidenţiat unitatea şi solidaritatea NATO în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, conform Ambasadei SUA. Ambasadoarea a salutat numirea căpitanului Elizabeth Clifton, care s-a angajat să continue să dezvolte cooperarea strânsă deja existentă la NSF Deveselu.

Ambasadoarea a afirmat că România este un model pentru alte state membre NATO în ceea ce priveşte alocarea unui buget pentru apărare (angajament de 2,5% din PIB), găzduirea forţelor NATO multinaţionale şi contribuţiile îndelungate la misiunile şi operaţiunile NATO din întreaga lume. Ea a declarat că în calitate de parteneri care au un Parteneriat Strategic şi de Aliaţi, România şi Statele Unite împărtăşesc un angajament comun pentru securitatea şi prosperitatea continuă a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img