Adjudecat: Baza sportiva din „zona Renel” a Fundatiei pentru Tineret Ialomita, scoasa la licitatie

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Administratia Finantelor Publice Ialomita, serviciul Colectare si Executare Silita Persoane Juridice, anunta ca, in data de 24 August 2010, orele 15,30, la sediul Administratiei  Finantelor Publice a municipiului Slobozia, se vor vinde, prin licitatie  publica, mai multe bunuri imobile. 

Printre acestea se numara si proprietatea debitoarei „Fundatia pentru Tineret Ialomita”, mai precis „Baza sportiva”, situata in Slobozia, formata din teren de handbal, in suprafata de 1.393,89 mp, evaluat la pretul de 54.500 lei si Tribuna descoperita, in suprafata de 281,52 mp, pretul de evaluare fiind de 6.540  lei.

Cornel Vasile, presedintele Fundatiei pentru Tineret, s-a aratat contrariat de o asemenea decizie a Administratiei Financiare, considerand-o abuziva si ilogica. Acesta spune ca o va contesta in instanta imediat ce va lua la cunostinta oficial, sustinand ca nu sunt indeplinite conditiile legale cu privire la executarea unui astfel de bun. In acest context, Cornel Vasile reclama si anumite interese ale conducerii Administratiei Financiare, neexplicandu-si, altfel, de unde provine acest „exces de zel”, in conditiile in care, in opinia acestuia, Fundatia a reusit sa-si achite de fiecare data datoriile restante.

„Nu am primit oficial vreun anunt de vanzare la licitatie a Bazei sportive compusa din tribuna si teren de handbal, dar dincolo de aspectul acesta, il consider un abuz al Administratiei Financiare, in conditiile in care Fundatia pentru Tineret isi plateste luna de luna datoriile catre Administratie, iar sumele restante de plata vin din majorari si penalitati de intarziere. Din calculele noastre, intr-un an de zile am stinge inclusiv aceste accesorii, debitul restant plus accesoriile. Acest lucru l-am comunicat de fiecare data Administratiei Financiare, iar din evolutia platilor rezulta lucrul acesta. Numai ca, nu inteleg de ce se grabesc in executarea silita a unor astfel de bunuri, repet, in conditiile in care noi ne indeplinim obligatiile de plata”, a afirmat Cornel Vasile.

Potrivit acestuia, datoria Fundatiei ar fi de aproximativ 20.000 de lei, suma pe care declara ca va avea posibilitatea sa o achite pe parcurs, insa nu intelege cum, in conditiile in care nu sunt indeplinite conditiile legale cu privire la executarea unui astfel de bun, s-a trecut, totusi, la executare, astfel ca va ataca in instanta masura.

Nu consumam resursele nimanui

„(…) Vom contesta in instanta, pentru ca este, pe de o parte abuziva, sunt incalcate prevederile legii cu privire la modalitatea de evaluare, nu sunt lamurite o gramada de aspecte legate de regimul juridic. Sigur, acestea sunt elemente cu care avocatul nostru va ataca decizia de scoatere la licitatie. Dar, repet, este ilogic sa executi un bun de unde stii oricum ca incasezi bani fara sa produci instrainarea acestuia. Aceste bunuri sunt practic ale orasului. Faza interesanta este ca Fundatia pentru Tineret chiar a inceput sa reabiliteze baza sportiva, sa o intretina. Nu este un lucru care sa produca venituri. Si de fiecare data ne-am achitat datoriile, pentru ca acest lucru este o obligatie si legala si cetateneasca. Dar, in conditiile in care, repet, ne platim datoriile, debitele curente… (…) Nu avem mari cheltuieli, cum nu avem mari venituri. Dar, spre deosebire de institutii publice ce sunt consumatoare de resurse, noi nu consumam resursele nimanui”, a subliniat presedintele Fundatiei.

Fundatia pentru Tineret Ialomita „traieste” din administrarea spatiilor de la Clubul Tineretului, spatii care au o destinatie in folosul comunitatii, respectiv Universitatea Spiru Haret, sala de spectacole, pusa la dispozitia publicului fara a se solicita resurse de la bugetul de stat, dar si din altele.

„Trecand peste o iarna destul de grea si, in conditiile in care am avut si noi nevoie de incalzire, ca toata lumea, de iluminat, de apa curenta, achitandu-ne de toate aceste sarcini, inclusiv de datorii, in conditiile astea, mi se pare ILOGIC sa faci un demers de acest tip, sa executi fara logica un bun care este de utilitate publica. Deci, fie este vorba de o afacere a Administratiei Financiare, cineva de acolo, nu as putea sa definesc cine, fie se urmareste incasarea stimulentelor din incasarea bunurilor debitorilor. Acestea sunt supozitii, pentru ca astfel nu-mi explic”, a concluzionat Cornel Vasile. (L.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie