Bataie pe zahar in supermarketul MiniMax Oltenita

Cele mai citite

Urla foamea-n noi si cu ea urlam si noi…

Criza financiara a lasat urme adanci, nu numai in buzunarele oamenilor, ci si in constiinta. Foamea isi scoate coltii si te face sa uiti de demnitate. Tot foamea scoate la iveala „legea junglei“, in care fiecare isi face dreptate cum stie mai bine, iar bataia pe os este din ce in ce mai apriga. Si tot foamea este cea care creeaza haos la cozile interminabile din magazine. Promotiile la diferite produse aduc nebunie in randul oamenilor care, pentru un banut in minus fata de preturile practicate de alte magazine, sunt in stare sa se calce in picioare.

Despre o astfel de promotie este vorba si in acest material. Inca de la primele ore ale diminetii de vineri, 18 martie, sute de olteniteni s-au strans la portile supermarket-ului MiniMax din centrul orasului. De data aceasta, promotia a fost la zahar. Spunem asta pentru ca, la acelasi supermarket, saptamana trecuta promotia a fost la portocale, dar situatia nu a fost chiar aceeasi. Deci, multi olteniteni au asteptat inceperea programului la supermarket ca sa incerce sa achizitioneze cateva kilograme de zahar. Promotia propunea cumpararea a 6 kilograme de zahar la un pret de 2,5 lei/kilogram. Este logic ca oamenii s-au adunat inca din zorii zilei pentru a profita de promotie. Insa, odata cu deschiderea magazinului, oamenii s-au bulucit, au luat cu asalt carucioarele si au navalit in incinta supermarket-ului. Nu s-a mai tinut cont de rand, de varsta, toata lumea s-a comportat ca la un veritabil concurs. Standul de zahar a fost devastat, la propriu. Conform declaratiilor unor oameni, veniti si ei sa cumpere, pungile de zahar din stand au fost distruse, oamenii adunand cu mainile zaharul varsat si-l puneau in pungi. Sigur, au existat si oameni care, vazand nebunia creata, au preferat sa plece si sa se intoarca mai tarziu la magazin. Intre timp, reprezentantii supermarketului au cerut ajutorul politiei comunitare, care a trimis un echipaj ce a avut ca scop instaurarea ordinei in magazin.

Intrebati pentru ce se inghesuie la coada, multi dintre cei prezenti au declarat ca situatia materiala precara ii obliga sa profite de toate promotiile care apar pe piata, mai ales cand este vorba despre promotii la alimente. Uneori aceste promotii aplica preturi mai mici decat cele normale, cu cativa bani. In situatii materiale precare orice scadere de pret conteaza, orice banut ce poate fi economisit conteaza. Multi dintre oamenii prezenti la coada, flancati de carucioare, au declarat ca Guvernul Boc este responsabil pentru astfel de situatii, oamenii, impinsi de foame si probleme, recurgand uneori la astfel de gesturi extreme, calcandu-se literalmente in picioare pentru un kilogram de zahar.

Reprezentantii supermarketului nu au dorit sa dea nici o declaratie, depasiti fiind de situatia creata. Din pacate, o astfel de situatie s-ar putea repeta saptamana aceasta, cand va avea loc o alta promotie, la ulei alimentar.

Mihaela Ionita

Ultimele articole

NEWS ALERT! Un tânăr și-a bătut propria mamă până și-a dat ultima suflare

Un individ în vârstă de 19 ani, originar din comuna Găneasa, județul Olt, a fost implicat într-un incident șocant...

Rata de promovabilitate la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat din Călărași a fost de 26,16%

Mai mult de un sfert dintre tinerii care au susţinut examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune au reuşit să-l şi promoveze. Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, rata de promovare la sesiunea de toamnă este de 26,16%.

Canalul Dunare-Bucuresti va fi finantat cu bani europeni

Proiectul canalului Dunare- Bucuresti incepe sa prinda contur si va fi realizat cu fonduri europene. Conform declaratiilor presedintelui Consiliului Judetean Calarasi, Raducu Filipescu , studiul de fezabilitate a fost reactualizat.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ