Baschet: CSS Giurgiu a promovat în Divizia A!

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

CSS Giurgiu a  promovat în premieră în elita baschetului masculin românesc, după ce duminică după-amiază a reuşit, în Arena de Baschet din capitală, să încheie pe locul secund turneul de promovare. Alături de giurgiuveni, în Divizia A s-au calificat şi baschetbaliştii de la Dinamo Bucureşti, perdantele de pe locurile trei şi patru fiind CSU Galaţi şi Timba Timişoara.

Am avut noroc, dar şi norocul face parte din sport! În primul meci al zilei, disputat de la ora 11.00, Dinamo Bucureşti a învins pe CSS Giurgiu cu scorul de 78 la 66  iar echipa antrenată de profesoara Smaranda Iliescu părea că nu mai are şanse de promovare.
Lucrurile au luat altă turnantă după ce  CSU Galaţi, echipa care pierduse atât cu Dinamo cât şi cu CSS Giurgiu a reuşit să învingă Timba Timişoara cu scorul de  90 la 81. Victoria gălăţenilor a bulversat clasamentul final, ajungându-se la situaţia rară ca trei formaţii (CSS Giurgiu, CSU Galaţi şi Timba Timişoara) să se afle la egalitate de puncte. Criteriu final de departajare a fost diferenţa dintre punctele marcate şi cele primite doar în cazul jocurilor dintre cele trei formaţii. Cu un coşaveraj de +5, CSS Giurgiu a reuşit să depăşească CSU Galaţi (coşaveraj 0) şi Timba Timişoara (coşaveraj -5) şi să promoveze astfel în premieră în Divizia A.

Referitor la acest succes, Lucian Iliescu, primarul municipiului a declarat că se bucură de reuşită, pe care şi-o dorea toată lumea, dar asta obligă la foarte multe- de la o prestaţie onorabilă în prima divizie, la cooptarea de noi sponsori care să susţină echipa, doar Primăria şi Consiliul Judeţean ajutând până acum, constant, echipa CSS. “Este o victorie realmente fantastică, cum fantastic este să joci cu Dinamo şi cu Timişoara şi să învingi. Felicit această trupă, pe care profesopara Smaranda Iliescu a pregătit-o practiv din copilărie”- ne-a declarat şi cunoscutul cronicar sportiv Mircea M. Ionescu.

După treisprezece ani de rătăciri, judeţul Giurgiu este din nou reprezentat pe prima scenă a sporturilor de echipă din România. Ultima formaţie ce a atins această performanţă a fost Consig Giurgiu, care în anul 1997 a promovat în Divizia Naţională de rugby apoi a retrogradat în anul următor.

Gelu BREBENEL

Ultimele articole

Traficantă de droguri la 87 de ani

La 29 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița, în colaborare...

Opera Națională București omagiază feminitatea și celebrează ziua de 8 martie prin baletul Baiadera de Minkus și opera La Traviata de Verdi

Miercuri (6 martie) și joi (7 martie), ora 18:30, Opera Națională București vă invită la spectacolul de operă Povestirile...

Doi bărbați din Călărași au fost arestați preventiv pentru tentativă de omor

În data de 28 februarie 2024, ofițerii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au efectuat cu...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ