Un bărbat din Chiajna a păgubit peste 300 de persoane cu aproape 150.000 euro

Un bărbat din Chiajna a păgubit peste 300 de persoane cu aproape 150.000 euro

Ieri, 18 august, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 40 de ani, din comuna Chiajna,  bănuit de săvârșirea infracţiunii de înșelăciune în formă continuată.

Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul, în calitate de președinte al unei asociații pentru dezvoltarea societății civile, în perioada ianuarie – iulie 2019, prin promovarea pe pagina de socializare a asociației, ar fi indus în eroare 329 de persoane, organizând 14 excursii care urmau să aibă loc în cursul anului 2019, către diferite destinații din Europa, America și Asia.

Pentru aceste excursii a încasat suma totală de 147.930 euro.

Sumele încasate în acest scop au fost folosite atât în interes personal, cât și pentru a onora excursiile deja contractate și pentru care încasase contravaloarea, aspect relevat de situaţiile financiare, rulajul conturilor şi  de  expertiza contabilă efectuată în cauză.

Astăzi, urmează ca bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.