Bani pentru biserici

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

parohii 1parohii 2Vineri, 25 septembrie, a fost acordată a treia tranşă de finanţare parohiilor dâmboviţene, în cadrul programului de asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pentru reabilitarea lăcaşurilor de cult din mediul rural. Astfel, 32 de preoţi parohi dâmboviţeni au semnat contractele de finanţare înmânate de către preşedintele Florin Popescu într-un cadru oficial, la sala de şedinţe a consiliului judeţean.
Cu acest prilej, şeful administraţiei judeţene a ţinut să precizeze că fondurile vor putea fi folosite diferenţiat, în funcţie de nevoile fiecărei parohii în parte, atât pentru încălzire centrală, cât şi pentru refacerea picturilor, amenajarea de alei, a clopotniţei sau pentru împrejmuiri. De asemenea, Popescu a dat asigurări că programul va continua, subliniind că, până în acest moment, 97 de parohii au beneficiat de fonduri pentru reabilitarea lăcaşurilor de cult.
Reamintim faptul că sprijinul financiar oferit de către consiliul judeţean acoperă până la 90% din valoarea cererii de finanţare, dar nu mai mult de 20.000 lei, partea de contribuţie a administraţiilor locale reprezentând 10% din cuantumul investiţiei.
Petruţ Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img