Balastiera Lafarge din Grădinari a aniversat 12 ani fără accidente de muncă

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Balastierea Gradinari 1Balastiera Gradinari 2Lafarge Agregate Betoane a aniversat recent 12 ani fără accidente de muncă la Balastiera din Grădinari. Această performanţă plasează balastiera pe primul loc în cadrul companiei, din punctul de vedere al Sănătăţii şi Securităţii în Muncă. La rândul său, societatea Lafarge Agregate Betoane se numără, pentru al doilea an consecutiv, printre membrii Clubului de Excelenţă în Sănătatea şi Securitatea în Muncă al Grupului Lafarge.

La eveniment, marcat prin prezenţa domnului Cyrille Ragoucy, Group Senior Vice-President Health&Safety, au participat, alături de angajaţi şi contractori, clienţi şi furnizori, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, printre aceştia numărându-se şi primarul comunei Grădinari, Tudor Florea, primarul comunei Bucşani, Radu Pătrăşescu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu şi, nu în ultimul rând, ministrul secretar de stat Marin Anton.
„Sănătatea şi Securitarea în Muncă reprezintă o valoare fundamentală şi prioritatea numărul 1 a Grupului Lafarge. Am ajuns la aceste rezultate remarcabile în urma unui amplu program intern de conştientizare, formare şi monitorizare a tuturor aspectelor legate de sănătatea şi securitatea la locul de muncă a angajaţilor şi contractorilor, ca şi a unui susţinut program de investiţii. Alături de acestea, implicarea sistematică a managementului, dezvoltarea şi aplicarea unor instrumente specifice şi angajamentul permanent al tuturor colegilor noştri reprezintă elementele-cheie ale succesului nostru“, a declarat Domnul Bruno Roux, Preşedinte Director General Lafarge Agregate Betoane România şi Vice-Preşedinte Agregate Europa Centrală.
Din 1997 şi până astăzi s-au realizat peste 6.000 de ore de instruire şi formare atât pentru personalul propriu cât şi pentru contractori.
De asemenea, la balastiera Grădinari au fost efectuate peste 50 de audituri interne şi externe pe teme safety, iar investiţiile privind sănătatea şi securitatea în muncă au fost făcute atât pentru asigurarea echipamentului individual de protecţie, instruire şi formare specifică, afişaj standard de securitate, recunoaşterea şi recompensarea angajaţilor, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, cât şi pentru investiţii în echipamente moderne, conforme cu legislaţia în vigoare şi politicile şi standardele SSM ale Grupului Lafarge, aplicabile în toate ţările unde acesta operează.
„Securitatea noastră în muncă poate fi îmbunătăţită numai dacă noi toţi ne vom schimba comportamentele. Dacă ne va păsa de oamenii care lucrează în siteurile noastre şi vom resimţi o reală îngrijorare pentru ceea ce li s-ar putea întâmpla. Aceasta este provocarea noastră şi acesta este mesajul pe care trebuie să-l întelegem şi să-l împărtăşim cu toţii“, a spus domnul Cyrille Ragoucy, Group Senior Vice-President Health&Safety.

Divizia de Agregate Betoane a Grupului Lafarge numără peste 25.000 de angajaţi în 620 de cariere şi balastiere, 1.325 staţii de betoane şi 101 staţii de asfalt. În România, activitatea de agregate şi betoane a Grupului este reprezentată de societăţile Lafarge Agregate Betoane, Lafarge Comnord şi Lafarge Betoane, Cariere Plus şi GHM fiind prezenţi în mai mult de jumătate din judeţele ţării şi operând în 14 staţii de betoane, 7 cariere, 6 balastiere,  2 depozite de agregate, având un număr de peste 450 de angajaţi. Politica Lafarge Agregate Betoane este una pe termen lung şi are ca scop dezvoltarea industriei materialelor de construcţii şi a pieţelor naţionale şi locale, fapt dovedit de investiţiile masive realizate într-un timp relativ scurt.

Primarul comunei Grădinari, Tudor Florea, pe teritoriul căreia se află balastiera: „Mă bucură nespus faptul că pe teritoriul localităţii noastre a fost înfiinţată cu ani în urmă balastiera Lafarge şi că în toţi aceşti ani nu s-a înregistrat nici un accident de muncă. În plus, balastiera le-a oferit cetăţenilor locuri de muncă şi ne-a ajutat foarte mult, pe noi, autorităţile locale, de fiecare dată când le-am cerut sprijinul. Ar fi nemaipomenit dacă ar mai exista şi alte firme care să îşi facă puncte de lucru pe teritoriul nostru şi care să înregistreze o asemenea performanţă, deoarece este o performanţă să lucrezi 12 ani fără nici un accident.
Fiindcă astfel de firme contribuie în mare măsură la creşterea potenţialului economic al localităţii noastre.
Le urez succes în activitate şi le adresez în acelaşi timp felicitări, cu speranţa că şi pe viitor vor lucra tot în acelaşi mod“.

1 COMENTARIU

  1. Dar se stie cat se fura cu stiinta autoritatilor locale (primaria gradinari giurgiu si cu stiinta celor dela setiu bucuresti ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie