Bal de caritate organizat pentru prima oara in Slobozia

Cele mai citite

 

40 de mii de lei s-au strans la un bal de caritate pentru copiii autisti si Spitalul Judetean de Urgenta
40 de mii de lei s-au strans la un bal de caritate pentru copiii autisti si Spitalul Judetean de Urgenta

 

Clubul Rotary ajuta la modernizarea grupurilor sanitare din Spitalul judetean dar si copiii autisti din Fetesti. In urma balului de caritate s-au strans 40.000 de lei.

Aproximativ 125 de persoane, oameni de afaceri din judet, au participat, sambata seara, la un bal de caritate organizat de Clubul Rotary Slobozia, la un restaurant din oras. Cu banii obtinuti in urma strangerii de fonduri, reprezentantii Clubului vor sa ajute Centrul pentru copiii autisti de la Fetesti si sa continue modernizarea tuturor grupurilor sanitare din Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia.

La sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii Clubului Rotary Slobozia, al carei presedinte este Alexandru Tinta, au sustinut o conferinta de presa in cadrul careia si-au prezentat atat scopul cat si activitatile organizatiei.

Pentru o mai buna cunoastere, Clubul Rotary este o organizatie formata din oameni de afaceri si specialisti reuniti pe plan mondial care ofera ajutor umanitar, promoveaza cele mai inalte standarde etice in orice activitate profesionala si contribuie la instaurarea climatului de bunavointa si pace in lume. Astazi in lume exista peste 29.000 de cluburi, fiind cea mai mare organizatie din lume, cu peste 1,3 milioane de membrii.
In Romania, Rotary a fost infiintat prima data in 1929, desfiintat in perioada comunista, fiind reinfiintat in anul 1992. In tara noastra exista la ora actuala 95 de cluburi si 2.800 de membrii.In ceea ce priveste Clubul de la Slobozia, putem spune ca acesta functioneaza din octombrie 2007. Din pacate, activitatea a fost destul de greoaie, astfel ca doar de anul trecut activitatea acestui Club a intrat, sa spunem, in linie dreapta. La ora actuala, Clubul Rotary are 12 membri activi, sperandu-se ca prin actiunile desfasurate activitatea clubului sa se dezvolte, ca de altfel si numarul de membrii.

„Ca si activitati, am reusit achizitionarea unei viori pe care am daruit-o unui copil de la Scoala de muzica din Slobozia, apoi am reusit premierea olimpicilor din Ialomita, am ajutat un copil sa se refaca din punct de vedere medical prin efectuarea unui transplant de maduva, operatie efectuata in Turcia”, spunea Alexandru Tinta.
Ultimele doua actiuni ale clubului sunt legate de Spitalul judetean Slobozia, unde s-a reusit modernizarea a trei grupuri sanitare, prin schimbarea instalatiilor sanitare si electrice, s-a aplicat faianta si gresie, aducandu-se, astfel, la un standard necesar activitatii medicale.

„Vrem sa continuam aceasta operatiune, vrem sa schimbam cat mai multe grupuri sanitare in spital, poate chiar pe toate, din fonduri proprii. Sunt multi oameni de afaceri si specialisti care vor dori sa contribuie la aceste actiuni si vrem sa le dam sansa prin prezentarea clubului dar si prin organizarea acestui bal de caritate.
In urma strangerii de fonduri se va avea in vederea continuarea modernizarii grupurilor sanitare din spital, dar si ajutorarea copiilor autisti de la Centrul „Lucia” din Fetesti.

„M-a surprins faptul ca in judetul Ialomita sunt peste 100 de copii bolnavi de autism. Primaria a reusit sa le puna la dispozitie acestor copii un spatiu, parintii au reusit sa-l amenajeze, sa-l modernizeze, problema este ca in aceasta iarna nu au nici o sursa de incalzire, iar noi vrem sa contribuim la achizitionarea unei centrale termice, a caloriferelor necesare, astfel incat copiii sa nu sufere in aceasta iarna de frig”, a mai spus presedintele Clubului Rotary.

Alexandru Tinta a tinut sa precizeze ca organizatia nu este una inchisa, toate intalnirile tinandu-se in locuri publice.
„Nu exista nici o activitate ascunsa. Aici totul este pe fata. Ar trebui ca noi sa fim mai activi, sa ne promovam mai mult, pentru ca noi avem nevoie de contributia tuturor membrilor societatii pentru realizarea unui proiect. Nu are nici o legatura cu nici un fel de alta organizatie politica, religioasa sau de alta natura. Nu avem fonduri alocate din alta parte, totul se realizeaza din cadrul clubului Rotary sau Rotary International”, a mai spus Tinta.

Pentru anul viitor, reprezentantii Clubului Rotary si-au propus descoperirea si sprijinirea unor copii inteligenti, dar care nu au posibilitati materiale, din zona rurala.

„Este un obiectiv destul de clar al nostru ca sa discutam cu profesori de la tara, cu oameni care ne pot descoperi un anume talent local, nu neaparat talent artistic, poate matematicieni, oameni care vor sa urmeze medicina, dar nu au suport financiar. Este clar ca noul sistem economic face ca multi copii de valoare sa nu poata sa se ridice de la tara si sa mearga catre ceea ce societatea are nevoie. Nu ne-am propus sa facem protectie sociala la momentul acesta. Protectia sociala o face statul. Consideram, insa, ca sunt multe talente acoperite de aceste probleme economice”, a mai spus Alexandru Tinta.

Balul de caritate s-a dovedit un succes, rezultatele fiind peste asteptarile organizatorilor. La sfarsitul evenimentului au fost stransi 40.000 de lei, o suma importanta in conditiile actualei crize economice.

Mihaela Leta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie