Baia de Fier – localitatea gorjeană care devine din ce în ce mai atractivă pentru turiștii de pretutindeni

Cele mai citite

Pasionații de plimbări montane sau cei cărora le place să simtă adrenalină și vor să urce pe munte pentru peisajele mirifice de la înălțime, au la dispoziție în județul Gorj o întreagă stațiune de care se pot bucura.

Chiar și locuitorii din zonă sunt de părere că este o locație unicat în Oltenia.

Nu numai pentru turiști a devenit din ce în ce mai atractivă această bijuterie a turismului din România, mulți dintre cei care au vrut să scape de zbuciumul aglomerărilor urbane și-au deschis diverse businessuri în zonă, cele mai multe dintre aceastea fiind, evident, unități de cazare sau diverse restaurante cu specific tradițional.

„Am descoperit aici în afară de peisaje și liniște și o oportunitate de a ne putea gospodări singuri, de a oferi din roadele pământului oaspeților noștri bucate alese, tradiționale, de exemplu zacuscă de casă pe care noi o pregătim la foc de lemne, dulceață de afine”, afirmă o proprietară de pensiune din Baia de Fier, notează stirileprotv.ro.

Peștera Muierilor – locul care atrage anual zeci de mii de turiști pentru frumusețile sale naturale

Cunoscuta Peșteră a Muierilor din județul Gorj atrage zeci de mii de vizitatori în fiecare an. Pe lângă stalactite și stalagmite. De asemenea, turiștii pot vedea în această perioadă din an mii de lilieci, mai precizează sursa mai sus menţionată.

Radu Borculeanu, ghid turistic: ”Noaptea ies afară din peșteră să se hrănească și apoi se reîntorc. Puteți să vedeți coloniile, asta e una mai mică, dar sunt zone, cum e Sala Altarului, închise din cauza liliecilor, fiind protejați”.

Lângă peșteră au fost amenajate – cu peste 5 milioane de euro, bani europeni – o zonă de promenadă și un parc dendrologic. De menţionat că, de la staţiunea Baia de Fier, turiștii se pot deplasa foarte ușor la Polovragi sau la Rânca, pe Transalpina, unde au parte de alte experiențe de neuitat.

Veste bună pentru pasionații de ciclism

Ca o noutate, de anul viitor turiștii pot ajunge și cu bicicleta în cea mai apreciată stațiune montană gorjeană. (A.N)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie