Avocatul lui Tamarjan: „Tinta in acest dosar este cu totul altcineva”

Data:

 

Ion Tamarjan si Relu Costan, la iesirea din Penitenciarul Slobozia
Ion Tamarjan si Relu Costan, la iesirea din Penitenciarul Slobozia

Ion Valeriu Tamarjan si Relu Cornel Costan, acuzati recrutarea a zeci de fete pe care le-au plasat ca prostituate de lux, activitate desfasurata sub paravanul a doua agentii de selectie si promovare a fotomodelelor, au fost eliberati, in seara zilei de marti, 16 noiembrie, din Penitenciarul Slobozia, urmand a fi cercetati in stare de libertate.

La iesirea din Penitenciar, Tamarjan a multumit tuturor celor care i-au fost alaturi, spunand ca vrea sa se bucure de libertate, iar primul lucru pe care il va face este sa mearga la o biserica sa se roage pentru el si familia sa.

Intrebat fiind despre stenograme si presupusa implicare a sa dar si a unor politicieni in racolarea si obligarea mai multor fete sa se prostitueze in Romania, Italia si Austria, Ion Tamarjan a negat totul, respingand totodata ideea ca ar putea fi o victima a politicienilor.

„Nu este adevarat. Stenogramele sunt interpretate eronat. Nu am facut prostitutie cu fetele. Sunt implicat in acest dosar din cauza interpretarilor eronate”, a subliniat Tamarjan.

In context, Sirbu Stelian, aparatorul ales al lui Ion Tamarjan, a afirmat, legat de acest dosar, dar si cu privire la „adevaratele ratiuni” care au stat la baza constituirii acestuia, ca pe parcursul judecatii vor aparea „surprize deosebite”.

„Cert este un lucru. Faptul ca s-a decis punerea in libertate inseamna ca justitia functioneaza. Este un proces in curs, sa asteptam ca justitia sa finalizeze. Sunt convins ca judecata va decripta adevaratele ratiuni care au stat la baza constituirii acestui dosar. Vor fi surprize deosebite si cu privire la modul in care a fost instrumentat”, a spus acesta.

Avocatul lui Tamarjan a atras atentia mass-media ca a fost preocupata doar de „senzational”, incalcand prezumtia de nevinovatie.

De asemenea, Sirbu a sustinut ca de fapt „tinta in acest dosar este cu totul altcineva”, nedorind insa sa faca alte comentarii.

In ceea ce priveste stenogramele aparute in presa, in care erau prezentate fragmente din convorbirile telefonice dintre Ion Valeriu Tamarjan si fotomodele, oameni de afaceri, politicieni etc, avocatul Sirbu sustine ca acestea sunt doar „transcrieri din limba engleza in limba romana, ce nu confirma convorbirile reale”, reclamand, totodata, modul in care astfel de informatii ajung la opinia publica.

Curtea de Apel Bucuresti a decis punerea in libertate a lui Ion Valeriu Tamarjan si Relu Cornel Costan si inlocuirea masurii de arest preventiv cu interdictia de a parasi tara.

Tribunalul Ialomita hotarase prelungirea mandatelor de arestare pe numele celor doi, insa Curtea de Apel a admis contestatiile acestora si a dispus cercetarea lor in stare de libertate, primul termen de judecata fiind in data de 15 decembrie, la Tribunalul Ialomita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...