Avocată din București, trimisă în judecată pentru proxenetism: salon de masaj erotic lângă secția de poliție, cliente testate la poligraf

Data:

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a trimis în judecată o avocată din Capitală, acuzată că timp de aproape un deceniu a gestionat, sub aparența legală a unui salon de masaj erotic, o activitate ce ar fi inclus prostituție mascată. Dosarul a fost înaintat instanței cu inculpații în stare de libertate – femeia, partenerul ei de viață (presupus administrator al firmei) și societatea comercială implicată.

Măsuri neobișnuite de „control al moralei”: testări la detectorul de minciuni

Potrivit surselor judiciare, salonul funcționa în apropierea unei secții de poliție din Sectorul 4. Avocata, cu statut de apărător din oficiu în Baroul București, ar fi avut un rol activ în gestionarea administrativă a afacerii, în relația cu angajatele și în monitorizarea strictă a comportamentului acestora. Astfel, lunar, femeia le-ar fi supus pe maseuze unui test la detectorul de minciuni, pentru a verifica dacă acestea „au întreținut raporturi sexuale cu clienții”. Dacă aparatul indica minciună sau o simulare a răspunsului, angajata era concediată imediat.

În fața anchetatorilor, inculpata ar fi invocat tocmai aceste testări ca dovadă că nu s-ar fi desfășurat activități sexuale contra cost în salonul pe care îl administra.

Clientela interogată – detalii „dincolo de perdea”

Ancheta penală a inclus audierea mai multor martori, inclusiv bărbați care ar fi contactat salonul telefonic pentru informații despre serviciile oferite. Unii dintre aceștia au relatat cu lux de amănunte ce se întâmpla „dincolo de perdea”, deși au susținut că nu au apelat, în cele din urmă, la serviciile salonului în cauză, ci la altele, cu oferte similare.

Procurorii, în dezacord: dublă cerere de respingere a arestării

Solicitarea inițială de arestare preventivă a inculpaților a fost respinsă de instanță, la propunerea chiar a procurorului de ședință, care a considerat măsura neproporțională în raport cu faptele. Ulterior, procurorul care instrumentase dosarul a făcut contestație, însă și aceasta a fost respinsă de un alt coleg din Ministerul Public, la Înalta Curte.

Activitate „fiscalizată” – între masaj erotic și granițele legii

Un alt aspect remarcat de anchetatori este faptul că salonul emitea în mod constant facturi și bonuri fiscale pentru serviciile oferite. Acest detaliu, coroborat cu activitatea aparent „regulamentară”, complică granița juridică dintre masajul erotic și infracțiunea de proxenetism.

„Chintesența juridică a dosarului constă în diferențierea dintre noțiunea de «act sexual» și cea de «act de natură sexuală». Doar primul, prestat contra cost, intră sub incidența legii penale”, au explicat surse judiciare.

În rechizitoriul Parchetului, se arată că între februarie 2014 și septembrie 2023, cei doi administratori ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției în cadrul firmei sub masca activității comerciale declarate – servicii de masaj erotic. Procurorii susțin că inculpații ar fi obținut beneficii patrimoniale directe de pe urma acestor activități.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel București. Ancheta a fost desfășurată cu sprijinul Poliției Capitalei – Secția 4 și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
Național/Internațional

Ilie Bolojan, apel ferm în criza bugetară: „Nu mai putem continua așa”

Ilie Bolojan, președintele interimar al PNL și numele cel...

Ucraina a primit corpurile a 1.200 de soldați căzuți în luptă, în cadrul unui acord de repatriere

Autoritățile de la Kiev au anunțat repatrierea corpurilor a...

Anchetă la Berlin: Trei oi descoperite într-un apartament. Un român, principalul suspect

Poliția din Berlin a deschis o anchetă în urma...

Barometru INSCOP: Aproape jumătate dintre români nu cunosc evenimentele din 13-15 iunie 1990

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, 45,7% dintre...

Semnal Magazin
SEMNAL

Cercetătorii cer interzicerea metodei de asfixiere a peștilor, considerată dureroasă

Un studiu recent realizat de cercetători de la Welfare...

Gura Portiței Resort își redeschide porțile în locația sa unică, după o investiție de 10 milioane de Euro

Gura Portiței Resort, locul legendar situat la granița dintre...

Conacul Sabinei Brătianu

Dintre toate clădirile impresionante de pe strada Clemenței, astăzi...

Vila Noël Cerefrea

Louis Noël (1872) a fost un aviator francez care...

Palatul Facultatii de Medicină și Farmacie “Carol Davila”

Constructia Facultatii de medicina a fost complet terminata si...

Pecron E300LFP – O sursă de energie fiabilă pentru orice aventură în natură

Pentru echipa editorială a rubricii Călătorii din ziarul Semnal,...