Avocata din Braila, cercetata pentru trafic de influenta

Cele mai citite

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Galati efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpata Burghila Carmen Cornelia, fosta jurista la Casa de Asigurari de Sanatate Braila, in prezent avocat in Baroul Braila si fata de Neagu Jan, persoana fara calitate speciala, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.
In cursul anului 2008, inculpata Burghila Carmen Cornelia impreuna cu invinuitul Neagu Jan i-au pretins unei persoane denuntatoare suma de 20.000 euro, din care au primit suma de 18.000 euro, afirmand ca au influenta pe langa functionarii Casei de Asigurari Sociale de Sanatate Constanta, precum si pe langa functionarii Directiei de Sanatate Publica Constanta, Colegiului Medicilor Constanta, Inspectoratului de Politie Sanitara si Medicina Preventiva (SANEPID) Constanta si ca vor interveni pe langa acesti functionari astfel incat fiica denuntatoarei sa isi deschida un cabinet medical, cu specializarea medicina de familie, in municipiul Constanta.
Inculpatei Burghila Carmen Cornelia si invinuitului Neagu Jan li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 9 februarie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea lui Burghila Carmen Cornelia pentru 24 de ore. La data de 10 februarie 2012, aceasta este prezentata Curtii de Apel Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Fata de invinuitul Neagu Jan, procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara.
Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie