Autostrada Soarelui : Restricțiile vor fi ridicate peste câteva zile, odată cu reintroducerea taxei de pod

Cele mai citite

Potrivit CNAIR, lucrările de asfaltare pe Podul de la Fetești au început și se așteaptă ca restricțiile de pe Autostrada Soarelui să fie ridicate în câteva zile. După ce covoarele asfaltice vor fi aplicate și marcajele vor fi trasate, circulația va fi reluată în mod normal. Constructorul Maristar este în etapa finală a reparațiilor capitale de pe Podul Fetești.

Aceste lucrări au fost extinse, din cauza unor probleme neprevăzute pe Calea II (apărute în timpul etapei de construire din 1986-1987), și nu s-au încheiat în intervalul estimat inițial, mai-iunie.

Odată cu ridicarea restricțiilor de la Podul Fetești, se reimpune și taxa de pod (peajul), cu un tarif de minim 13 lei pentru fiecare autoturism care tranzitează podul. În urma prelungirii restricțiilor la Fetești, s-au format cozi imense pe Autostrada A2, atât în direcția Litoralului, cât și dinspre acesta, deoarece traficul rutier a fost deviat pe o singură bandă/sens pe Podul peste Brațul Borcea.

La Fetești, există și cozi semnificative din cauza faptului că pe Podul Giurgeni (Vadu Oii) de pe DN2A, taxa de pod se plătește exclusiv în numerar, la barieră. Dacă CNAIR ar fi introdus un sistem de tarifare electronic similar celui de la Fetești la Giurgeni-Vadu Oii, DN2A între Constanța și Slobozia ar fi devenit o rută utilă în zilele cu trafic intens, în special vineri, sâmbătă, duminică și luni.

Contractele în valoare de 130 de milioane de lei, finanțate din fonduri europene, pentru reparațiile capitale la cele două poduri de pe Autostrada Soarelui (Fetești și Cernavodă), au fost semnate cu compania Maristar 2021. Lucrările au început în primăvara anului 2021 și au un termen de finalizare de 24 de luni, cu excepția sezonului estival cuprins între 15 iunie și 15 septembrie.

Maristar este și constructorul responsabil de lucrările la noul pod de pe DN 73 între Pitești și Brașov, precum și de măsurile de securizare a versanților de pe Transfăgărășan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O tânără a fost accidentată mortal de un camion la Jilava

Accidentul a avut loc în jurul orei 17:15. IPJ Ilfov a fost informat despre un incident în care un...

Alte articole din aceasta categorie