Autorităţile ilfovene îşi bat joc de cetăţeni

Data:

Deşi Ilfovul, chiar şi în perioadă de criză nu este un judeţ sărac, autorităţile judeţene şi o mare parte din cele locale manifestă o cruntă nepăsare faţă de banul public. De exemplu, în domeniul drumurilor, se anunţau anul trecut (bineînţeles în campanie electorală) o grămadă de proiecte privind modernizarea drumurilor din judeţ. De proiectele respective s-a ales praful. De drumuri, aşişderea. Actuala conducere a judeţului pare preocupată mai mult de proiecte şi de dezbateri decât de lucruri concrete. Dacă totuşi se lucrează la drumuri, asfaltul turnat în Ilfov costă mult mai mult decât în alte judeţe. Tot praful se alege şi de proiectele pe mediu sau pe fonduri UE. Un astfel de proiect sau de studiu rupe bugetele unor localităţi ilfovene. De exemplu, zilele trecute vreo doi primari se plângeau că un personaj, cel puţin dubios, să-i zicem “Alin” se plimbă prin judeţ şi le propune primarilor să le întocmească proiecte. De mediu, de una, de alta…Nu contează, banul să iasă! Că proiectele sunt prost făcute, după sistemul copy/paste şi că sunt respinse pe bandă rulantă, nu mai prezintă importanţă. Primăriile au plătit, (că doar este ordin de la preşedintele de partid), consultantul şi-a încasat zecile de mii de euro şi toată lumea e mulţumită. Mai puţin cetăţeanul care plăteşte taxe şi impozite. Dar, cum cetăţenul nu contează decât în preajma alegerilor, nimeni nu zice nimic. Nici organele de anchetă nu zic nimic, deşi treaba e cam penală. Organu’ aşteaptă probabil să vadă cum bate vântul alegerilor prezidenţiale, pentru a putea demara o anchetă. Că doar ar fi păcat să-şi piardă frumuseţe de scaun, plătit cu trudă şi sudoare… Oricum, vom reveni cu isprăvile lui Alin, de la Consultanţă, ca să vă faceţi o idee despre cum faci bani în perioadă de criză. În episodul de astăzi vă spunem doar câteva chestii de bază: se ia un consultant (care n-are habar de meserie), un preşedinte de partid care-şi conduce afacerile pe telefonul de serviciu (serviciile cică ar fi pe fază) şi o duzină de primari care stau drepţi. Se face un proiect de 6 pagini, se dă copy/paste pentru toate primăriile şi se emit facturi. Se incasează facturile, consultantul aplică tabla împărţirii şi preşedintele e mulţumit. Proiectele cad. The end. Într-o ţară normală, aici s-ar auzi clinchet de cătuşe, s-ar arunca una-două chiftele peste gard etc. Dar noi trăim în România şi ne facem că ne ocupăm tot timpul…

Robert BRATU

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Luni se deschide porțiunea de autostradă dintre Glina și Vidra

Din 15 aprilie, începând cu ora 14:00, o nouă...

Un urs a fost observat în localitatea Ciolpani

Sâmbătă dimineață, locuitorii din Ciolpani și Snagov, au primit...