Autorităţile din Prahova, „repetente“ la capitolul transparenţă

Cele mai citite

Lipsa unor rapoarte de activitate pe anul 2010 situează autorităţile din judeţ într-un top naţional al administraţiilor lipsite de transparenţă.

Potrivit legii, primăriile, consiliile judeţene şi prefecturile au obligativitatea legală de a prezenta, la fiecare sfârşit de an, un raport de activitate care să prezinte modul în care aceste instituţii şi-au îndeplinit obiectivele propuse, felul în care au cheltuit banii publici, dar şi nerealizările.

Este şi punctul de plecare al unei analizei realizate de voluntarii „Alianţei pentru o Românie Curată” şi publicată pe romaniacurata.ro.

Conform acesteia, Ploieştiul este unul dintre cele 23 de municipii reşedinţă de judeţ care nu are publicat un raport de activitate pe anul 2010. Un astfel de document a fost prezentat într-o şedinţă locală din octombrie 2010, publicat pe site-ul instituţiei şi apoi retras. După ce ne-am interesat de existenţa lui, acesta a reapărut pe ordinea de zi a şedinţei din… 29 martie 2011. „Raportul există, vă puteţi interesa”, ne-a declarat scurt Andrei Volosevici.

De asemenea, la o simplă căutare, doar 3 dintre cei 27 de consilieri locali au depus un astfel de raport pentru anul 2010, iar unul dintre ele a fost, în cazul lui Valentin Sava, exact acelaşi din 2009.

Am putea adăuga la această lipsă de transparenţă faptul că la cele aproape 74 de sesizări postate de ploieşteni, din 2008, de când i-a început mandatul, pe portalul domnuleprimar.ro, Andrei Volosevici, edilul din Ploieşti, nu a răspuns niciodată, deşi omologii săi din alte oraşe au o activitate cel puţin rezonabilă.

CJ, în grafic

Nici Prefectura Prahova nu stă bine la acest capitol, la fel ca alte 18 prefecturi din ţară. Nu există un raport de activitate pe 2010 al prefectului Adrian Dobre, nici măcar on-line, pe site-ul instituţiei.

Deşi Consiliul Judeţean Prahova apare şi el pe lista de pe romaniacurata.ro, alături de alte 23 de consilii judeţene lipsite de transparenţă, există un astfel de raport de activitate din ultima jumătate a lui 2009 şi prima jumătate a anului 2010, instituţia alegând publicarea acestuia în luna iunie a fiecărui an. (Adevarul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img