Autorităţile din Ialomiţa şi Călăraşi, codaşe la fonduri alocate unităţilor sanitare

Data:

La un an după descentralizarea unităţilor sanitare şi trecerea acestora în administrarea autorităţilor locale, reprezentanţii ministerului sănătăţii au prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, un raport al contribuţiilor autorităţilor locale pentru unităţile sanitare.

Raportul a fost realizat pe baza datelor oficiale transmise de unităţile sanitare, prin direcţiile de sănătate publică. În urma descentralizării unităţilor sanitare către consiliile judeţene şi primării, valoarea investiţiilor pe care acestea le-au efectuat în sistemul sanitar a crescut semnificativ, de peste 6 ori în ultimii 3 ani. Există autorităţi locale care au înţeles importanţa investiţiilor în sănătate, dar sunt şi situaţii în care acestea, din diverse cauze, nu au considerat sănătatea o prioritate.

De exemplu, în anul 2010, autorităţile din Ialomiţa şi Călăraşi, pe lângă alte câteva judeţe (Olt, Vrancea, Botoşani, Buzău, Dâmboviţa, Teleorman, Gorj, Caraş Severin, Tulcea, Brăila, Vâlcea, Giurgiu) au repartizat cele mai puţine fonduri pentru unităţile sanitare pe care le administrează.

În Ialomiţa, din bugetele locale a fost alocată suma totală de 508.000 lei, 264.000 lei fiind pentru spitalul de la Feteşti,  230.000 lei pentru Slobozia şi 14.000 pentru Ţăndărei. La Călăraşi, a fost alocată suma de 790.000 lei doar pentru Spitalul de Urgenţă.

Şi în anul 2011, cele două judeţe sunt codaşe la prevederi bugetare alocate unităţilor spitaliceşti, alături de Vrancea (cu 70 000 lei), Teleorman (cu 205.000 lei), Dâmboviţa (533.000 lei) şi Vaslui (695.000 lei).

Aşadar, autorităţile din Ialomiţa au alocat pentru 2011 suma de 340 000 lei, din care 300.000 pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia şi 40.000 lei pentru Feteşti, iar cele din Călăraşi au dat 519.000 lei, din care 517.000 pentru Spitalul de Urgenţă din Călăraşi şi …2.000 lei pentru Spitalul din Olteniţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...