Autorităţile au aplicat amenzi de 168.000 de lei în urma controalelor de la Sinteşti

Date:

Autorităţile au aplicat amenzi de 168.000 de lei pentru lipsa deţinerii autorizaţiei de mediu, precum şi pentru eliminarea deşeurilor în afara locurilor autorizate în urma controalelor realizate în 13 mai la Sinteşti, potrivit Ministerului Mediului.

„Pe fondul numeroaselor sesizări şi acţiuni din ultimele luni, structuri ale Comisariatelor Gărzii Naţionale de Mediu şi ale Ministerului Afacerilor Interne au acţionat împreună pentru destructurarea reţelelor de depozitare şi ardere ilegală a deşeurilor din Sinteşti, Ilfov. Descinderile din 13 mai au vizat verificarea amplasamentelor situate pe raza localităţilor Sinteşti, com. Vidra şi limitrof com. Jilava, pe care au fost sesizate sau există suspiciunea desfăşurării de activităţi ce aduc atingere mediului înconjurător, amplasamente afectate de incinerări de deşeuri şi materiale de orice natură, activităţi ilegale de colectare deşeuri reciclabile, periculoase sau nepericuloase.

Au fost verificate atât persoane fizice, cât şi persoane juridice în scopul verificării deţinerii actelor de reglementare pentru activităţile desfăşurate, precum şi legalitatea funcţionării în conformitate cu actele deţinute. Au fost încheiate un număr de 27 acte de control, au fost aplicate pe loc un număr de 8 sancţiuni în cuantum de 168.000 lei.

Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa deţinerii autorizaţiei de mediu, precum şi pentru eliminarea deşeurilor în afara locurilor autorizate în acest sens”, scriu reprezentanţii de la Mediu pe pagina de Facebook a instituţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...