Automecanica Moreni, singura fabrică de transportoare blindate din România, s-ar putea închide în câțiva ani

Cele mai citite

Sindicaliștii atrag atenția că Automecanica Moreni ar putea fi afectată în următorii 5-6 ani deoarece România va renunța la transportoarele blindate de producție internă și le va înlocui cu transportoare Piranha de la americani. Această schimbare poate duce la scoaterea Automecanicii Moreni de pe piața producătorilor de blindate, deoarece va fi lipsită de clienți. În prezent, peste 300 de angajați lucrează la Automecanica Moreni, iar sindicaliștii se tem că aceștia vor fi concediați.

Atunci când transportoarele vechi românești pe care le reparăm acum vor fi scoase din uz, Automecanica Moreni va rămâne fără obiectul muncii. Trebuie să venim cu ceva românesc în loc. Acum se discută de tunul autopropulsat. Trebuie să tragem de orice lucru care apare acum în discuție, pentru ca Automecanica Moreni să prindă un asemenea produs, chiar dacă îl face în colaborare cu alte societăți din sistemul industriei de apărare”, spune liderul de sindicat morenar din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

În viitor, Automecanica Moreni va fi nevoită să se concentreze doar pe repararea transportoarelor românești, deoarece transportoarele Piranha vor acoperi necesarul de transportoare pentru Armata Română. Până acum, România a primit 36 de transportoare Piranha 5 în octombrie 2020 și alte 32 în noiembrie 2021.

De asemenea, în următorii ani, se vor livra alte 133 de transportoare Piranha 5, produse și asamblate în România. În total, Armata Română a achiziționat 227 de transportoare Piranha 5 de la firma americană General Dynamics European Land Systems (GDELS) – Mowag, într-un contract în valoare de aproximativ 900 de milioane de euro.

Este important de menționat că România a semnat un contract cadru cu GDELS în valoare de 900 de milioane de euro pentru achiziționarea a 227 de mașini de luptă Piranha 5 pentru Forțele Terestre. În plus, cele 32 de transportoare Piranha 5 livrate în noiembrie 2021 au fost asamblate la UMB și vor fi folosite de către Forțele Terestre în serviciul operațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img