Aurelia Lora Constantinescu, trimisa in judecata

Date:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Constantinescu Aurelia Lora, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea (în prezentă suspendată din funcţia de procuror), în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale).

Justitie Prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, reţinut
Justitie Prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, reţinut

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: in perioada februarie – 17 mai 2013, inculpata Constantinescu Aurelia Lora, în calitatea sa de procuror, a pretins de la o persoană denunţătoare, prin intermediar, mai multe sume de bani, primind suma totală de 5.129 de lei şi bunuri, pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care pretindea că o avea asupra unor procurori de la altă unitate de parchet şi asupra unor poliţişti, astfel încât să fie ameliorată situaţia juridică a soţului denunţătoarei. Acesta era cercetat în trei dosare penale, de către organele de poliţie în legătură cu furtul unor autovehicule, respectiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru infracţiunea de dare de mită. În acest ultim dosar, soţul denunţătoarei a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

La data de 15 mai 2013, inculpata Constantinescu Aurelia Lora a pretins de la persoana denunţătoare, prin intermediar,o nouă sumă cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei şi două cartuşe de ţigări în scopul menţionat mai sus.

La data de 17 mai 2013, inculpata a primit de la persoana denunţătoare suma de 3.000 lei şi două cartuşe de ţigări, procurorii anticorupţie procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 18 mai 2013, la cererea procurorilor, Curtea de Apel a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatei Constantinescu Aurelia Lora pe o perioadă de 29 de zile, decizie confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 24 mai 2013, prin respingerea recursului acesteia.

În data de 7 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în recurs, cerea inculpatei de liberare provizorie sub control judiciar, dispunând punerea în libertate a acesteia.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...