Au început verificările în centrele rezidențiale pentru persoanele vârstnice, adulții cu dizabilități și copiii, atât cele de stat, cât și cele private, din județul Călărași

Cele mai citite

Măsurile de control au fost demarate în centrele rezidențiale destinate persoanelor în vârstă, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și centrelor destinate copiilor, fie ele publice sau private, situate în județul Călărași.

Având în vedere problemele grave identificate la nivel național în ceea ce privește funcționarea acestor centre rezidențiale, viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Marian Cătălin Predoiu, a emis Ordinul nr. 101 din 07.07.2023 pentru a dispune măsuri organizatorice și de coordonare în vederea optimizării acțiunilor de control desfășurate în centrele rezidențiale destinate persoanelor în vârstă, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și centrelor destinate copiilor.

În urma ordinului emis de ministrul Afacerilor Interne, Marian Cătălin Predoiu, prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a emis ordinul nr. 355/10.07.2023 referitor la acțiunile de control desfășurate în centrele rezidențiale destinate persoanelor în vârstă, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și centrelor destinate copiilor, indiferent de statutul lor (publice sau private), aflate în județul Călărași.

Prin ordinul nr. 355 s-a stabilit configurația echipelor desemnate pentru a verifica cele 30 de centre existente în județul Călărași. Echipele sunt alcătuite din reprezentanți ai următoarelor instituții:

  • Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Călărași
  • Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Călărași
  • Direcția de Sănătate Publică din Călărași
  • Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași
  • Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Călărași
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” Călărași
  • Inspectoratul Județean de Poliție Călărași
  •  

În perioada 10-16 iulie 2023, se vor efectua controale zilnice, iar rezultatele acestora vor fi raportate zilnic la secretariatul instituit la nivelul Instituției Prefectului județul Călărași, referitoare la centrele verificate.

Prefectul Valentin Barbu a solicitat implicarea responsabilă a tuturor participanților în aceste acțiuni și să-l informeze imediat, indiferent de oră, despre orice neregulă depistată, în cazul în care situația o cere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

În primele opt luni din 2023, au fost radiate circe 43.000 de companii

La nivel național, în primele opt luni ale acestui an, un total de 42.994 de întreprinderi au fost eliminate...

Alte articole din aceasta categorie