Au inceput audierile in cazul „prostituatelor de lux”

Data:

Ion Valeriu Tamarjan, Radu Stefan Nicola si Alexandru Gabriel Voicu au fost audiati
Ion Valeriu Tamarjan, Radu Stefan Nicola si Alexandru Gabriel Voicu au fost audiati

Trei dintre cei patru inculpati acuzati de recrutarea a zeci de fete pe care le-au plasat ca prostituate de lux, activitate desfasurata sub paravanul a doua agentii de selectie si promovare a fotomodelelor, respectiv Ion Valeriu Tamarjan, Radu Stefan Nicola si Alexandru Gabriel Voicu au fost audiati, miercuri, 9 martie, de magistratii Tribunalului Ialomita, Relu Cornel Costan refuzand sa dea declaratii in lipsa unor probe solicitate.

Initial, unul dintre aparatorii celor patru a depus o cerere de recuzare a presedintelui completului de judecata, judecatorul Olteanu Tudor, dupa deliberari cererea fiind respinsa.

Audierile s-au desfasurat pe parcursul intregii zile, magistratii fiind pusi in dilema in momentul in care Relu Cornel Costan, unul dintre inculpatii din dosar, a refuzat sa dea declaratii pana la audierea inregistrarilor telefonice, neacceptand stenogramele convorbirilor care, dupa cum opina unul dintre avocati, sunt „transcrieri din limba engleza in limba romana, ce nu confirma convorbirile reale”.

Potrivit afirmatiilor lui Ionut Cazan, avocatul lui Relu Costan, „judecatorul a inteles ca sunt necesare si aceste probe audio si a solicitat procurorului sa faca demersuri pentru a depune la dosar si aceste inregistrari“, urmatorul termen fiind in data 22 martie.

Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), „in perioada 2006 – 2009, cei patru inculpati au recrutat 80 de victime, 17 dintre acestea fiind minore, iar prin constrangere, inselaciune sau profitand de starea de vulnerabilitate a acestora, le-a exploatat sexual. Activitatea gruparii de proxeneti s-a desfasurat sub paravanul a doua agentii de selectie si promovare a fotomodelelor, iar victimele erau plasate pe piata prostitutiei de lux din Romania, Italia si Austria, in cluburi sau la locuintele clientilor, veniturile obtinute depasind suma de 100.000 de euro”.

Dosarul a fost inregistrat in data de 4 noiembrie 2010 pe rolul Tribunalului Ialomita, Ion Valeriu Tamarjan, Relu Cornel Costan, Radu Stefan Nicola si Alexandru Gabriel Voicu fiind acuzati de trafic de persoane, iar Narcisa Mirela Titei si Maria Alexandra Condruz fiind parti vatamate.

Doi dintre cei implicati, Ion Valeriu Tamarjan si Relu Cornel Costan, aflati in Penitenciarul Slobozia, au fost eliberati marti, 16 noiembrie 2010, fiind cercetati in stare de libertate.

Din 15 decembrie 2010, procesul a tot fost amanat, dupa ce o parte dintre cei citati in cauza au solicitat ori timp pentru pregatirea apararii, ori alti aparatori.

De asemenea, din data de 9 februarie a.c., sedintele de judecata nu mai sunt publice, decizia magistratilor venind ca urmare a faptului ca in respectivul proces, legat de traficul de persoane, sunt implicati si minori, fapt ce ar putea prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si dreptul la propria imagine.

(L.M.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...