Au fost efectuate 25 de percheziții în județele Argeș, Olt și Vâlcea, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală

Data:

IGPR a anunțat că marți s-au desfășurat 25 de percheziții în județele Argeș, Olt și Vâlcea, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală, sustragere de sub sechestru, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Ancheta are în vedere o firmă suspectată că a înregistrat în contabilitate facturi fictive pentru achiziția de agregate minerale. De asemenea, aceeași firmă ar fi antedatat facturi fiscale referitoare la vânzarea a trei autovehicule, pentru a evita aplicarea măsurii sechestrului asigurător asupra acestora.

„Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în aplicare 25 de mandate de percheziție domiciliară. Acțiunea vizează locuințele și sediile unor persoane fizice și juridice din județele Argeș (o locație), Olt (16 locații) și Vâlcea (8 locații)”, a transmis IGPR.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2019-2020, firma în cauză ar fi organizat un circuit evazionist prin înregistrarea unor facturi fiscale fictive de achiziție a agregatelor minerale de la mai mulți furnizori, cauzând un prejudiciu de aproximativ 115.000 de lei la bugetul de stat.

În plus, societatea ar fi antedatat facturi privind vânzarea a trei autovehicule, simulând transferul acestora către o altă persoană juridică implicată în lanțul infracțional, pentru a evita aplicarea sechestrului.

24 de persoane au fost conduse la sediul Poliției, în baza mandatelor de aducere emise.

Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor Serviciului Criminalistic, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție din Olt și Vâlcea, precum și al jandarmilor.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Pericol! Din ce în ce mai mulți urși în zonele locuite din Buzău. Autoritățile promit măsuri rapide

Creșterea numărului de urși care ajung în localitățile din...

Crin Antonescu: „Călin Georgescu și Elena Lasconi nu erau oameni din afara sistemului”

Crin Antonescu, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale, a...