Au avut loc 66 de percheziții în mai multe județe în cadrul unei anchete referitoare la obținerea ilegală de fonduri guvernamentale

Data:

Polițiștii au efectuat 66 de percheziții în mai multe județe într-un dosar referitor la obținerea frauduloasă de fonduri guvernamentale destinate întreprinderilor mici și mijlocii, conform unui comunicat al IGPR transmis marți către AGERPRES.

Investigațiile desfășurate au relevat că, în perioada iunie 2019 – decembrie 2021, aproximativ 25 de persoane, prin intermediul a peste 30 de societăți comerciale, ar fi solicitat fonduri garantate de stat, în cadrul unui program cu finanțare guvernamentală, pentru întreprinderi mici și mijlocii, pe baza unor documente falsificate. Aceștia au obținut finanțări de la mai multe instituții bancare, cu intenția evidentă de a nu restitui împrumuturile.

De asemenea, se pare că persoanele investigate nu ar fi inițiat afacerile conform proiectelor elaborate și ar fi utilizat banii în interes personal.

Într-un comunicat al IGPR, se menționează că, la datele de 4 și 5 martie, polițiștii din Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, împreună cu inspectoratele de poliție județene Prahova și Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat 66 de percheziții la domiciliile unor persoane din mai multe județe și în București, într-un dosar penal privind infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și obținere ilegală de fonduri.

Investigațiile în acest caz continuă pentru a aduna întregul probatoriu necesar.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...