Au avut loc 26 de percheziții în cadrul unei operațiuni îndreptată împotriva traficanților de țigări din regiunile Suceava, Vrancea, Călărași și București

Cele mai citite

Miercuri, 18 octombrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Suceava, în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, au desfășurat 26 de mandate de percheziție domiciliară în județele Suceava, Vrancea, Călărași și municipiul București. Operațiunea vizează investigarea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă, inclusiv procurarea, colectarea, deținerea, depozitarea, transportul și comercializarea pe teritoriul României a țigărilor de proveniență extracomunitară.

Rezultatele investigațiilor indică faptul că în perioada martie – octombrie 2023, un grup infracțional organizat, alcătuit din cetățeni români, a fost înființat și a operat în scopul contrabandei cu țigări de proveniență extracomunitară. Aceste țigări au fost aduse ilegal în România, stocate temporar de membrii grupului infracțional, și apoi transportate și comercializate în municipiul București și județele Suceava, Călărași și Vrancea.

Pentru a eluda controalele autorităților, suspecții au utilizat autoutilitarele unei societăți comerciale specializate în transportul de mărfuri.

Pe parcursul investigației, au avut loc acțiuni de prindere în flagrant delict, soldate cu descoperirea și confiscarea a peste 510.000 de țigări. Audierile suspecților sunt programate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava.

Această acțiune a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, precum și de echipajele jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Serviciul de expertiză a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Ultimele articole

Orașul Bragadiru îngropat în gunoaie

Băieții deștepți din mafia transpartinică politico-administrativă din Ilfov au mai făcut o nefăcută. Au reușit să îngroape orașul Bragadiru...

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Cazanele Dunării: bijuteria naturală a României

Cazanele Dunării, un miracol geografic situat în partea de sud-vest a României, reprezintă o comoară naturală cu o frumusețe...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ