Aterizare reuşită în Clinceni, la a şaptea încercare

Date:

Un avion de agrement de mici dimensiuni a aterizat de urgenţă joi, 6 mai, în jurul orei 19.00 în Clinceni, judeţul Ilfov, după ce a pierdut o roată în timpul zborului. Avionul a survolat timp de două ore aerodromul din Clinceni pentru a consuma combustibilul care ajuta la diminuarea riscului de explozie la contactul cu solul.
La faţa locului a fost trimis un elicopter Smurd şi câteva echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov pentru a interveni în caz de nevoie, precum şi specialişti avizaţi să-l dirijeze pe pilot.
Pilotul Gelu Frunză, un tânăr om de afaceri cu gradul de pilot-instructor, a reuşit să aterizeze avionul pe baza instrucţiunilor primite de la sol. Astfel, după ce a consumat combustibilul, avionul a început să piardă viteză şi pilotul a reuşit să încline aparatul de zbor pe partea stângă unde lipsea roata, chiar dacă vântul bătea cu putere. După şase încercări nereuşite, a şaptea a avut succes. Pilotul împreună cu însoţitorul său au coborât teferi din avion, în aplauzele oamenilor care au aşteptat cu sufletul la gură deznodământul  incidentului.
Pilotul a fost preluat de echipajul Smurd pentru a i se acorda îngrijirile medicale necesare. Acesta a suferit doar câteva zgârieturi şi o sperietură zdravănă, chiar dacă nu a fost la primul incident de acest gen.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...