Atentie, someri olteniteni! 10 martie – Selectie de forta de munca in agricultura pentru Danemarca

Atentie, someri olteniteni! 10 martie – Selectie de forta de munca in agricultura pentru Danemarca

ALOFM Oltenita
ALOFM Oltenita

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca in strainatate au acum o sansa. Pe data de 10 martie a.c. se va organiza o selectie de forta de munca in agricultura pentru Danemarca. Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca Oltenita primeste dosare de inscriere pentru munca in agricultura. Pentru acest lucru, persoanele doritoare trebuie sa pregateasca un dosar cu urmatoarele documente: copie Carte de identitate, Certificat de nastere – copie, adeverinta medicala, cazier judiciar, CV Europass si completarea unei cereri tipizate. Se primesc dosare numai din zona Oltenita. De altfel, pe site-ul Eures (http://eures.anofm.contact.php ) se pot gasi datele de contact ale consilierului Eures pe Oltenita, care pune la dispozitia persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, toate informatiile legate in acest sens.

Din surse neoficiale am aflat ca, odata depus dosarul de inscriere, candidatii vor trebui sa participe la un test de limba engleza, test ce va avea loc la o data stabilita de consilierul Eures. Cei admisi la acest test isi vor crea on-line un CV in limba engleza pe site-ul www.seasonalyourk.dk, site oficial danez pentru munca sezoniera. Angajatorul danez selecteaza CV-urile. In urma selectiei facute de acesta, persoanele selectate vor fi invitate de consilierul Eures din cadrul Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca judeteana Calarasi. Interviul va avea loc pe data de 10 martie a.c. Locatia nu a fost stabilita, urmand a fi anuntata ulterior. Ultima aplicare a CV-ului pe site-ul danez este 28 februarie a.c.

Oferta angajatorului danez este pentru munca in agricultura, in special pentru recoltarea capsunilor, zmeura, ceapa, mazare, dovleci. De asemenea, mai sunt disponibile 10 posturi pentru soferi de tractor/autobuz/camion.

Perioadele de munca sunt urmatoarele: pentru capsuni – sfarsitul lunii mai pana la sfirsitul lunilor iulie/august; pentru mazare – sfarsitul lunii mai pana la sfarsitul lunii august; pentru dovleci/ceapa – sfarsitul lunii mai pana in octombrie; zmeura/capsuni (sere) – aprilie pana in luna noiembrie. De specificat este faptul ca pentru ultimele doua perioade, acestea fiind mai lungi, angajatorul acorda muncitorului un concediu de doua saptamani.

Mihaela Ionita

Leave a Reply

Your email address will not be published.