Atenție, șoferi! Orice intervenție de reparație pe drumurile publice sau în zonele adiacente fără autorizația corespunzătoare este considerată o infracțiune

Data:

Conform Codului Rutier și Noului Cod Penal, acțiuni aparent minore, dar care afectează siguranța circulației pe drumurile publice, sunt tratate cu severitate și pot atrage sancțiuni semnificative. Acestea includ:

  1. Reparații sau lucrări fără autorizație: Orice intervenție pe drumurile publice sau în zonele adiacente fără autorizația corespunzătoare este considerată o infracțiune. Aceste fapte pot perturba traficul și pune în pericol siguranța circulației, fiind pedepsite fie cu închisoare de la 3 luni la 2 ani, fie cu amendă, în funcție de gravitatea situației.
  2. Modificarea semnalizării rutiere: Instalarea sau schimbarea indicatoarelor fără autorizație poate crea confuzie printre participanții la trafic, ceea ce poate duce la accidente. Această faptă este sancționată în mod similar, având potențialul de a genera pericole în trafic.
  3. Întreceri neautorizate: Organizarea sau participarea la curse neautorizate pe drumurile publice reprezintă o infracțiune gravă, pedepsită cu închisoare de până la un an sau amendă. Aceste curse pun în pericol nu doar viața participanților, ci și a celorlalți participanți la trafic.
  4. Așezarea de obstacole pe drumuri: Punerea de obstacole care îngreunează circulația sau pot pune în pericol siguranța rutieră este sancționată cu pedepse similare. În cazul vehiculelor care transportă substanțe periculoase și care sunt lăsate nesupravegheate pe carosabil, pedepsele sunt și mai aspre, putând ajunge la până la 3 ani de închisoare sau amendă.

Aceste reglementări au rolul de a proteja siguranța traficului și de a descuraja comportamentele care pot pune în pericol viețile celor din trafic.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL