Atelier scoala, inaugurat de Colegiul Tehnic „Stefan Banulescu“

Cele mai citite

Un atelier scoala de panificatie a fost inaugurat vineri de Colegiul Tehnic „Stefan Banulescu“ din municipiul Calarasi.
„In cadrul atelierului scoala de panificatie al colegiului sunt inscrisi elevi de la specializarea tehnician analist de produse alimentare avand domeniul de baza industrie alimentara. (…) In total 80 de elevi vor lucra orele de instruire practica in cadrul acestui atelier. Nadajduim ca ei sa ofere o activitate de prestanta deosebita si, de asemenea, produsele sa fie de calitate deosebita. Elevii inscrisi la aceste ore beneficiaza de conditii reale de munca si atunci cand vor iesi pe piata muncii se vor vedea abilitatile lor practice si cunostintele de altfel teoretice pe care le-au capatat de-a lungul celor patru ani de scoala“, a declarat directoarea Colegiului Tehnic „Stefan Banulescu“ Calarasi, prof. Petruta Samaru, la inaugurarea atelierului.
Colegiul a beneficiat de finantare extrabugetara in urma implementarii proiectului PHARE TVET 2004 -2006 – Coeziune Economica si Sociala, in valoare de 500.000 euro. Un obiectiv important al proiectului a fost amenajarea si dotarea unui atelier scoala de panificatie cu echipamente de ultima generatie. Atelierul a fost realizat intr-un spatiu oferit spre administrare unitatii de invatamant de Primaria municipiului Calarasi, spatiu care a fost reabilitat cu fonduri in valoare de 600.000 de lei, alocati din bugetul local.
Potrivit directoarei colegiului, atelierul este dotat cu o linie tehnologica de fabricare a painii complet mecanizata, partial automatizata. Capacitatea de productie a sectiei de fabricatie este de 400 paini pe ora, in conditiile in care se lucreaza cu cele doua cuptoare. Acesta dispune si de un laborator, inzestrat cu echipamente performante pentru determinarea cu mare precizie si exactitate a insusirilor tehnologice ale fainii. De asemenea, echipamentul cu care este dotat laboratorul permite utilizarea unor metode de testare la standarde europene.
La inaugurare au participat primarul municipiului Calarasi, Nicolae Dragu, prefectul judetului Calarasi, Emil Musat, inspectorul scolar general, prof. Tudor Constantin, inspectorul scolar adjunct, prof. Mariana David, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Calarasi, Marian Dragan, dar si directori ai unitatilor de invatamant din municipiul Calarasi, profesori si elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie