Asociatia Municipiilor din Romania: “Cosul de solidaritate” nu are fonduri

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Potrivit proiectului intitulat “cosul de solidaritate”,  initiat de Guvernul Romaniei, Consiliile judetene sau cele locale pot crea si administra magazine speciale pentru pensionari, prin care sa fie distribuite alimente de baza, beneficiarii fiind pensionarii care au o pensie mai mica de 750 lei lunar. Desi bine intentionat, proiectul este inoperabil in marea majoritate a localitatilor, din lipsa de fonduri.

Cum acest proiect a fost lansat in dezbatere publica, acesta a fost luat in dezbatere si de Asociatia Municipiilor din Romania, a informat recent secretarul municipiului Giurgiu, Petre Rosu.

„Fata de propunerea aplicarii cosului de solidaritate, Asociatia Municipiilor din Romania a trimis un punct de vedere Guvernului prin care se propune ca aplicarea cosului de solidaritate sa se faca de la venituri de sub o mie de lei, fata de 750 de lei cat este propus acum, acordarea acestuia sa se faca nu doar pentru pensionari, ci si pentru beneficiarii de ajutor social si in lege sa se prevada explicit ca fondurile pentru cosul de solidaritate vor fi acordate de la bugetul de stat si nu sa se dea loc unei interpretari ambigue, asa cum este in prezent”, a declarat recent, intr-o conferinta de presa, secretarul Rosu.

Mai mult, Petre Rosu a tinut sa precizeze ca in opinia sa, proiectul este vulnerabil in ceea ce priveste legalitatea, pentru ca sustine el, prin prevederile sale este discriminatoriu, atat timp cat in sectorul bugetar cele mai multe salarii sunt sub plafonul impus de 750 lei.

Ultimele articole

Gabriel Bădălău, fiul fostului baron PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, plasat sub control judiciar de DNA

Gabriel Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, fost lider PSD în Giurgiu și vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost...

29 de percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe într-un dosar de trafic de tutun

Oamenii legii au făcut joi dimineaţă 29 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, în care sunt vizate persoane acuzate de trafic cu tutun, 20 de tone în total, potrivit poliţiştilor. Prejudiciul depăşeşte un milion de euro. „Poliţiştii de investigarea fraudelor din Ilfov efectuează 29 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, de joi dimineaţă până pe 3 iunie

Dunărea va fi sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii, de joi dimineaţă până pe 1 iunie, pe sectorul aval Calafat – Zimnicea, şi respectiv până pe 3 iunie, pe sectorul aval Călăraşi, avertizarea vizând nouă judeţe, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA). Avertizarea de cod portocaliu este valabilă în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 01.06.2014 ora 06.00 pe sectorul aval Calafat – Zimnicea (judeţele Dolj, Olt şi Teleorman) şi în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 03.06.2014 ora 18.00 pe sectorul aval Călăraşi (judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Galaţi).

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ