ArcelorMittal Galaţi a lansat un proiect pentru reducerea consumului specific de energie cu 15%, în următorii cinci ani

Date:

ArcelorMittal reduce consumul de energieArcelorMittal Galaţi a lansat Proiectul Energize, care are ca scop reducerea consumului specific de energie cu 15%, în următorii cinci ani, potrivit unui comunicat de presă remis, luni, 15 iulie, presei.
„Ne concentrăm pe obţinerea unui tratament corect în ceea ce priveşte suprataxarea resurselor energetice. În acelaşi timp, lansăm şi o serie importantă de iniţiative, orientate exclusiv pe reducerea consumurilor şi pe creşterea eficienţei energetice“, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.
Ca parte a noului Program de Transformare ARC 2015+, Proiectul Energize are ca scop reducerea consumului specific de energie cu 15%, în următorii cinci ani.
„Primul pas al acestui proiect, deja finalizat în proporţie de 90%, este analizarea nivelului actual al consumurilor de electricitate, combustibili, abur, apă, azot, argon şi alte resurse valoroase. A doua etapă are ca scop identificarea soluţiilor de creştere a eficienţei utilizării energiei. Planul de acţiune rezultat acoperă o gamă largă de domenii (de la echipamente şi procese energo-intensive, până la activităţi de birou) şi implică întreaga organizaţie: sectorul operaţional, de mentenanţă, investiţii şi achiziţii. Proiectul Energize vizează, de asemenea, şi creşterea conştientizării angajaţilor cu privire la utilizarea eficientă a resurselor energetice“, informează comunicatul ArcelorMittal Galaţi.
În ultimii 10 ani, ArcelorMittal Galaţi a investit aproape 800 de milioane de euro pentru modernizări tehnologice ale unităţilor de producţie şi pentru înlocuirea echipamentelor învechite.
ArcelorMittal, companie siderurgică şi minieră integrată, este prezentă în peste 60 de ţări. Compania este lider pe pieţele globale importante, incluzând domeniile auto, construcţii, electrocasnice şi de ambalare, având sisteme performante de cercetare şi dezvoltare, precum şi tehnologice, precum şi rezerve cuantificabile de materii prime şi reţele de distribuţie de top. Compania este prezentă cu unităţi de producţie în peste 20 de ţări, de pe patru continente, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, până la cele mature, având reţele de distribuţie foarte bine dezvoltate. În 2012, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 84,2 de miliarde dolari şi o producţie de oţel de 88,2 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel.
AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...