Aproximativ 8.000 de hectare de teren arabil nelucrat în judetul Prahova

Data:

Aproximativ 8.000 de hectare din totalul de 146.000 de hectare de teren arabil pe care le are judetul Prahova sunt nelucrate de mai multi ani, a declarat joi purtatorul de cuvant al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Prahova, Marian Marcu.
Potrivit acestuia, cele mai mari suprafete de pamant nelucrate se afla pe raza municipiului Ploiesti, aproximativ 1.100 de hectare, si a localitatilor Paulesti, Targsorul Vechi si Barcanesti.
„De regula, aceste suprafete nelucrate se gasesc în apropierea oraselor ori de-a lungul drumurilor nationale. În multe cazuri, acestea au fost cumparate în scopuri imobiliare si pastrate pentru a fi vandute la preturi cat mai bune, dar, din cauza crizei, proprietarii nu le-au putut vinde si au ramas cu ele. Ne asteptam, totusi, ca aceasta suprafata de 8.000 de hectare care nu este lucrata la acest moment sa se diminueaze pentru ca se vorbeste de aparitia unui act normativ care prevede o serie de sanctiuni pentru proprietarii de terenuri care nu îsi lucreaza pamantul“, a afirmat reprezentantul DADR.
În ultima perioada, mai multe persoane s-au prezentat la sediul Directiei Agricole pentru a cauta solutii de a da pamantul în arenda, astfel încat sa nu fie pasibili de amenda de 400 de lei/hectar de pamant nelucrat care se vehiculeaza.
Marian Marcu a precizat ca aproximativ 100.000 de hectare vor fi însamantate în Prahova, cele mai mari suprafete urmand a fi destinate culturilor principale, respectiv porumb (65.000 ha) si floarea-soarelui (14.000-15.000 ha).
De asemenea, 3.000 de hectare de teren vor fi cultivate cu cartofi, 4.000 de hectare cu legume, iar restul de teren va fi cultivat cu orzoaica, pepeni, mazare si fasole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Băile Siriu reintră în circuitul turistic

În mijlocul unui peisaj măreț, la poalele munților, o...

În Ilfov un bărbat a fost arestat pentru că a mutilat doi câini

Poliţiştii din judeţul Ilfov au reţinut un individ suspectat...