Aproape 70% dintre elevii de clasa a VIII-a au promovat Evaluarea Naţională

rezultate evaluare nationalaDupă dezastrul de anul trecut, elevii de clasa a VIII-a au obţinut rezultate mult mai bune la Evaluarea Naţională, cu „puţin“ ajutor din partea Ministerului Educaţiei, subiectele de anul acesta fiind accesibile tuturor.
Astfel, sâmbătă, 29 iunie, s-au afişat rezultatele preliminarii la Evaluarea Naţională, procentul de promovabilitate în judeţul Ialomiţa fiind de 68,65%. La examenul de anul acesta s-au înscris 2195 elevi, din care 2166 au participat la examen. La Evaluarea Naţională 2013 în Ialomiţa au existat nouă elevi care au luat media 10 dar şi 57 de note cuprinse între 1 şi 1,99.
Cele mai multe note obţinute de elevi la au fost cuprinse între 9 şi 9,99, mai exact 346 de note. Conform declaraţiilor reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, s-au înregistrat 129 de note de 10 la proba de matematică şi 20 de note de 10 la proba de limba şi literatura română.
ISJ Ialomiţa confirmă o promovabilitate mai mare în mediul urban, 82,85%, faţă de numai 55,59% în mediul rural.
„Suntem mulţumiţi de rezultatele pe care le-au obţinut elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională, au contat mult şi cele două simulări pe care le-am dat în cursul anului şcolar“, a declarat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Ialomiţa, Otilia Dumitru.
La acest examen a participat şi o elevă gravidă în luna a opta, care a susţinut examenul sub supraveghere medicală la o şcoală din Amara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.