Aproape 150 de cadre militare deszapezesc, la lopata, casele din unele localitati din judetul Braila

Aproape 150 de cadre militare deszapezesc, la lopata, casele din unele localitati din judetul Braila

Aproximativ 150 de militari, jandarmi si angajati ai ISU participa la actiuni de deszapezire a caselor din mai multe localitati din judetul Braila, actiuni care urmaresc in special deblocarea gospodariilor unde locuiesc batrani si bolnavi.
O suta de militari apartinand unitatilor Brigazii 10 Geniu actioneaza cu lopeti pentru a indeparta zapada din comuna Ciocile si din satele aferente Chichinetu si Odaieni, iar 21 de lucratori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si 21 de angajati ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi actioneaza in localitatea Drogu, comuna Galbenu.
„Cele trei echipe sprijina Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta din localitatile respective si participa la deblocarea gospodariilor de zapada, in special acolo unde locuiesc persoane varstnice, bolnavi“, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Braila, maior Stefan Stoian.
In sprijinul Primariei Surdila Gaiseanca actioneaza cinci subofiteri de la Garda de Interventie Faurei a ISU Braila, pentru operatiuni de deszapezire. Totodata, alte doua echipaje, respectiv opt subofiteri ai ISU actioneaza cu doua autospeciale in municipiul Braila pentru operatiuni de deszapezire si degajare turturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.