Animale transportate fără documente legale

Date:

Polițiștii ialomițeni au depistat la Slobozia și Urziceni doi bărbați de 27 și 37 de ani, în timp ce transportau 34 de bovine și cabaline fără documente de provenință și autorizații sanitar-veterinare.

La data de 3 mai a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Slobozia.

În urma verificărilor efectuate a reieșit că în autoutilitară se aflau 8 bovine, pentru care conducătorul auto nu avea documente de provenienţă, iar autoutilitara nu este autorizată sanitar veterinar în vederea transportului de animale vii.

Bărbatul a fost sancționat pentru încălcarea normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor  conform HG 984/2005, precum și pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, valoarea amenzilor fiind de 3200 de lei.

***

Tot duminică, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au depistat pe o stradă din municipiul Urziceni un autocamion în care se aflau 14 cabaline, iar lângă acesta se aflau alte 12 animale ce urmau să fie încărcate.

În urma verificărilor a reieșit că cele 26 de cabaline erau pregătite pentru transport în vederea vânzării acestora, fără a avea documente sanitar-veterinare de proprietate şi transport în acest sens.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Direcției Sanitar Veterinare Ialomiţa, față de persoanele implicate luându-se măsura sancţionării contravenţionale pentru nerespectarea legislației în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...