Aniel Mars, poeta care dansează pe străzi

Data:

Într-o zi rece și ploioasă de noiembrie, când mulți dintre oameni ar prefera să stea acasă, la căldurică, o femeie iese pe străzile din București, cu o boxă portabilă, și începe să danseze. E Aniel Mars, cunoscută de public, de pe Tiktok, pentru poeziile ei și postările pline de optimism.
Pe unii trecători îi surprinde dansul în plină stradă și îi amuză, pe alții îi lasă nedumeriți. Neafectată de privirile curioase, de claxoanele mașinilor care trec pe lângă sau de posibilele judecăți, Aniel continuă să facă ceea ce simte. Și e fericită!
„M-am întors acasă, după o lună de fericire profundă în Tenerife. Am început să dansez pe străzi, exact așa cum îmi place mie. (…) Când un om are un vis, se vor găsi destui nebuni să-l facă nebun doar pentru că îl are! Pot fi pusă lejer de alții în cămășile de forță ale prejudecăților, astfel născocite, încât să omoare tot ce am mai bun ori inocent în inima asta zdrelită. Și totuși am un vis. E atât de măreț și greu de atins, dar nu e nicicum imposibil, așa că a venit vremea să mă iau la trântă cu neliniștile, patimile, fricile și să îndrăznesc să văd, să simt cum e să colind lumea desculță, dansând și spunând ale mele poezii. Plâng zilnic, uneori de bucurie, alteori deznădăjduită, același copil cu inimă largă care se încăpățânează să iubească oamenii până la disperare.”, scrie ea pe contul de Facebook.

Astfel, Aniel demonstrează că bucuria poate fi regăsită chiar și într-o zi gri, friguroasă, și nu are nevoie de aprobarea celor din jur.
Iată, mai jos, câteva comentarii ale cititorilor care o apreciază și o încurajează:
„O pată de culoare într-o țară gri și plină ochi de frustrați.”
„Esti minunată, esti unică. Te iubim!”
„Cea mai frumoasă formă de nebunie pe care am văzut-o vreodată. Ești definiția libertății și a feminității
„Te ador și te urmăresc din umbră, femeie divină!”
„Bună! Prin Berceni, pe la Big, nu treci?”

Testament – poezie scrisă de Aniel Mars


de ce
m-am născut toamna
nu știu
și nici n-am înțeles
e timpul
când se vântură-n lume
atât de multe
raze de soare plăpânde
unele-s teribil de vesele
altele calde și blânde
de ce
m-am născut toamna
nu știu
și încă nu-nțeleg
e vremea când
șuieră vântul a moarte
ori plâng în tăcere frunzele
despărțirea de ram
și-atunci tresare prin mine
un gând
care-mi șoptește timid
că m-am născut toamna
pentru că sunt doar o frunză
ce se juca nestingherit
cu o rază de soare
și până să crească mare
a trecut vântul
ce șuieră pământul
și-a smuls-o
aruncând-o departe de ram
simt uneori că sunt doar
una dintre frunze
ce se-nghesuie toamna
să moară dansând
un ultim dans
dezgolit de cer
întors către pământ
sunt ca un înger căzut
ce merge
printre frunzele moarte
înfrigurat și liniștit
către același uimitor infinit

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

București: Accident între un tramvai și un autobuz. Mai mulți pasageri au ajuns la spital

Circulaţia tramvaielor 1 şi 10 a fost oprită aproape...

Amendă de 2000 de lei, pentru utilizarea unei drone la Ziua Națională a României

De Ziua Națională a României, o dronă chinezească a...

Un șofer român de TIR transporta 220 de kg. de canabis ascunse printre ardei

Un șofer român de TIR care transporta legume a...