Angajaţii persecutaţi se pot adresa primului Centru Anti-Mobbing din România

Data:

Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, deputatul PNL Cristina Pocora, a salutat, miercuri, 15 iunie, lansarea primului Centru Anti-Mobbing din România, în cadrul proiectului „Femeia contează!”, desfăşurat în colaborare cu Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor.

„Este primul pas pentru ca angajatorii şi angajaţii români să afle că acest fenomen nu trebuie tolerat şi mă refer la acea formă de hărţuire psihologică sistematică de la locul de muncă. Atât femeile cât şi bărbaţii trebuie să ştie că nu este normal să muncească într-un mediu toxic, din cauza altor persoane care, din diverse motive, îşi persecută colegii de birou sau subalternii. Trebuie să ştie că pot riposta, pot îndrepta lucrurile. Demisia nu este o soluţie pentru situaţiile de acest gen. Alături de societatea civilă care, iată, a lansat programe, proiecte de informare şi de contracarare a mobbingului, sindicatele sunt cele care ar trebui să aibă un rol important în combaterea acestui fenomen. Pentru că organizaţiile sindicale sunt cele mai apropiate de angajaţii unei organizaţii”, a declarat cu această ocazie Cristina Pocora.

Domnia sa a subliniat că, prin activitatea pe care o desfăşoară în cadrul Parlamentului României, a iniţiat şi sprijinit o serie de manifestări, discuţii, mese rotunde care au avut ca temă centrală discriminarea de gen, egalitatea de şanse, combaterea hărţuirii şi a discriminării pe piaţa muncii.

Primul Centru Anti-Mobbing din România (cu sediul în strada Enăchiţă Văcărescu nr. 38, Bucureşti) a fost anunţat de Asociaţia COLFASA, în cadrul proiectului „Femeia contează!”, dezvoltat în colaborare cu Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor.

Proiectul a continuat joi, 16 iunie, cu o dezbatere la Palatul Parlamentului, cu tematica „Egalitatea de şanse/gen pe piaţa muncii”. Cu această ocazie au fost analizate cazuri de situaţii conflictuale sau discriminatorii la locul de muncă, decizii ale Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, fiind identificate instrumentele de combatere a discriminării. De asemenea, a fost analizat şi cadrul juridic în materie de discriminare, hărţuire, mobbing. La dezbateri au participat, alături de reprezentanţii ONG-urilor de profil şi ai instituţiilor guvernamentale, de preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor Cristina Pocora, de reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale şi invitaţi din străinătate.

Programul „Femeia contează!” are drept scop „dezvoltarea resurselor şi mecanismelor de reabilitare echitabilă a femeilor pe piaţa muncii, în vederea promovării egalităţii de gen şi a statutului femeii în mediul profesional, prin combaterea hărţuirii şi discriminării cu caracter psihologic, economic şi social”, după cum a declarat Flori-Ana Andronache, coordonatorul Centrului.

Efectele înregistrate asupra persoanei care este supusă mobbingului la locul de muncă sunt variate şi cuprind, printre altele: capacitate de muncă diminuată, scăderea stimei de sine, anxietate, depresii, atacuri de panică, tulburări de somn sau la nivel comportamental.

Centrul pentru prevenirea şi combaterea mobbingului şi a discriminării femeilor pe piaţa muncii este o structură dezvoltată în cadrul proiectului „Femeia contează!” (www.femeiaconteaza.ro), co-finanţarea fiind asigurată din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...