Angajaţii cu epoleţi cer executarea silită a poliţiei ialomiţene

protest_politisti_ProlexLitigii de muncă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa. Mai mulţi angajaţi, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Ialomiţa, cer executarea silită a instituţiei pentru neplata mai multor ore suplimentare.

Orele suplimentare, durerea poliţiştilor
Litigiul dintre IPJ şi Sindicatul Poliţiştilor a ajuns în instanţă pentru prima dată în anul 2008. La acel moment, cei 700 de poliţişti membri de sindicat şi-au revendicat la Tribunalul Ialomiţa plata orelor suplimentare efectuate între anii 2005 şi 2007. Procesul s-a desfăşurat pe o perioadă de trei ani, ajungând, în urma mai multor recursuri, la Curtea de Apel din Bucureşti. Abia în 2010, magistraţii din Capitală au dat câştig de cauză poliţiştilor şi au specificat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa plata integrală a orelor suplimentare efectuate de poliţişti, pentru perioada ianuarie 2006-decembrie 2007. Plăţile ar urma să se facă eşalonat pentru o perioadă de cinci ani. Nemulţumiţi de decizia Curţii de Apel Bucureşti, 400 dintre poliţiştii care au iniţiat prima acţiune în instanţă au solicitat anul trecut executarea silită a IPJ Ialomiţa. Reprezentaţii poliţiei ialomiţene au contestat în instanţă această măsură, în baza OUG 71/2009, „care prevede expres că în perioada de 5 ani stabilită în actul normativ pentru plata eşalonată a acestor drepturi salariale este suspendată orice procedură de executare silită” după cum informează Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Ialomiţa. O decizie în acest sens nu a fost încă luată, iar procesul îşi urmează cursul.

Sindicatele se pregătesc de un nou proces
Sumele pe care ar trebui să le primească poliţiştii ar putea atinge valoarea de 2 milioane de lei. Agentul Lucian Banu, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Ialomiţa, se află în postura de angajat care aşteaptă să primească banii pentru orele suplimentare efectuate. El are de primit, pentru 1000 de ore suplimentare, suma de 4000 de lei. „Este acţiunea noastră şi ne cerem drepturile. Ca oricare dintre ceilalţi am si eu nevoie de aceşti bani. Este dreptul meu!”, susţine agentul Lucian Banu. Mai mult, sindicatele din Poliţie se pregătesc pentru o nouă acţiune în instanţă îndreptată împotriva Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa. Este vorba despre drepturile salariale ce li se cuvin poliţiştilor în urma neachitării celui de-al 13-lea salariu, aferent anului 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published.