Angajatii ArcelorMittal Galati sunt platiti sa-si paraseasca locul de munca, aceasta fiind noua schema de reducere a personalului

Data:

Angajatii vor putea pleca de buna voie de la ArcelorMittal Galati  foto: Mediafax
Angajatii vor putea pleca de buna voie de la ArcelorMittal Galati foto: Mediafax

Administratia combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati si-a anuntat angajatii si partenerii sociali despre lansarea unei noi scheme de plecari voluntare, a declarat directorul de imagine al combinatului, Dorian Dumitrescu.

Potrivit acestuia, programul se va derula pana la jumatatea lunii martie si ofera un pachet financiar atractiv celor care doresc sa plece din combinat. Toate cererile de plecare trebuie sa fie agreate si de administratia companiei.

”Dorim sa crestem productivitatea muncii pentru a deveni mai competitivi, pe o piata dificila. De asemenea, in felul acesta se va limita, pe viitor, posibilitatea de a se intra in somaj tehnic in perioadele in care piata va inregistra scaderi”, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galati, Thierry Le Gall.

Surse din combinat au declarat ca valoarea maximala a pachetului financiar va fi de 24 de salarii, la care se adauga o suma fixa de 30.000 lei. Compensatiile financiare asigurate salariatilor care vor decide sa-si paraseasca voluntar locul de munca vor fi calculate in raport de vechimea in munca.

Administratia societatii nu si-a propus o tinta in ceea ce priveste numarul de angajati care vor putea pleca voluntar, dar toate cererile vor fi aprobate de conducerea combinatului, criteriul de baza fiind asigurarea minimului necesar pentru functionarea optima a sectoarelor din combinat.

Ultima schema de plecari voluntare a fost aplicata in 2009, cand cei aproximativ 1.700 de siderurgisti care si-au parasit locurile de munca de bunavoie au primit in schimb o suma fixa, cuprinsa intre 10.000 si 25.000 lei, in functie de vechime, si sase pana la 24 salarii compensatorii, pe baza aceluiasi criteriu, informeaza Agerpres.

La momentul privatizarii, in 2001, in combinat lucrau aproximativ 27.000 de angajati, iar in prezent au mai ramas doar aproximativ 9.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Anunț pierdere Certificat de Inregistrare CUI 11012736 din 28.09.1998

SC RO-Bangla SRL, CUI 11012736, cu sediul in Sat...

Madama Butterfly, producție a Operei Naționale București, în cea de-a patra zi a Bucharest Opera Festival

Opera Națională București prezintă luni, 10 iunie, ora 19:00,...

Un cutremur de magnitudinea 4,1 a avut loc ieri în zona seismică Vrancea-Buzău

Miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, a avut loc un...

Circulaţie rutieră pe o singură bandă timp de doi ani pe podul Giurgiu – Ruse

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse...