Andrei Caramitru, chemat la Poliție după o plângere penală depusă de Călin Georgescu

Data:

Economistul Andrei Caramitru a fost audiat la Poliția Ilfov, după ce Călin Georgescu a depus o plângere penală împotriva sa, acuzându-l de instigare la ură și discriminare prin postările sale pe rețelele sociale.

După audieri, Caramitru a reacționat pe Facebook, ironizând situația:
“Tare! Cegeul e în disperare. Face plângeri penale pentru postări care nu îi convin. Sunt mândrul recipient al unei asemenea plângeri. Nu o să o las așa.”

El susține că Georgescu încearcă să intimideze criticii săi și că monitorizează inclusiv comentariile și like-urile primite la postările sale.
“Omul ăsta vrea dictatură! Se leagă de cine a comentat, de like-uri, monitorizează tot și probabil vrea să bage pe toți la canal.”

În replică, Călin Georgescu îl acuză pe Caramitru de instigare la ură, o infracțiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Acuză legături cu Rusia

Într-o postare anterioară, Caramitru susținea că jurnalistul american Frank Parlato a publicat dovezi privind legăturile financiare ale lui Georgescu cu Rusia. Potrivit acestuia, Călin Georgescu ar fi susținut de austriacul Roland Schatz, un om de afaceri cu legături strânse cu Elena Schmelova, fosta șefă de campanie a lui Vladimir Putin.

“Finanțatorul lui Georgescu lucrează în social media cu fosta șefă de campanie a lui Putin. E CLAR! Dovezi sunt în articol. Procurorii să se mobilizeze!” a scris Caramitru pe Facebook.

Acesta susține, de asemenea, că o mare parte din traficul online pro-Georgescu provine din conturi false și că este nevoie de o intervenție urgentă a autorităților.

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile urmează să stabilească dacă există elemente care să susțină acuzațiile aduse de ambele părți.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

George Simion, acuzat de fals în înscrisuri privind semnăturile pentru prezidențiale

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a anunțat luni, 17 martie...

Atacul hibrid asupra României: Cum a fost manipulată opinia publică în ultimii opt ani

Rusia a declanșat un atac informațional asupra României încă...

Un călător brazilian și-a pierdut pașaportul într-o mașină condusă de un român. Cere ajutor pentru recuperare

Gabriel, un aventurier din Brazilia care călătorește cu autostopul...