ANCP a efectuat verificări în parfumeriile din marile centre comerciale: o substanță interzisă și periculoasă a fost găsită în parfumurile controlate

Cele mai citite

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit că mai multe parfumuri conțin o substanță interzisă și a sancționat operatorii economici cu o amendă de 30.000 de lei. Produsele cu probleme au fost retrase de la vânzare. ANPC a anunțat că Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov desfășoară o amplă acțiune de control în marile centre comerciale din regiune pentru a verifica comercializarea produselor cosmetice și a depista eventuale nereguli.

“În urma verificărilor, care nu sunt încheiate încă, au fost descoperite la vânzare, de către comisarii CRPC București-Ilfov, o serie de nereguli, respectiv: comercializarea unor produse cosmetice (parfumuri) diverse game și mărci, care conțin substanța interzisă Butylphenyl Methylpropional (BMHCA), care poate afecta sănătatea consumatorilor, provocând efecte adverse grave, această substanță fiind notificată de diverse state membre UE, prin sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase – RAPEX, la operatorii: Millenium Pro Design SRL (magazin Obsentum) și Lelas Perfumes SRL (magazin Lelas Perfumes)”, a transmis ANPC.

Printre neregulile constatate se numără comercializarea unor produse cosmetice fără a avea toate informațiile prevăzute de lege scrise pe etichetă în limba română, la operatorii economici Sephora Cosmetics Romania SRL (magazin Sephora), Parfumerie Douglas SRL (magazin Douglas), Fashion Ave SRL (magazin My Geisha), Ina International SRL (magazin Marionnaud) și Millenium Pro Design SRL (magazin Obsentum);  comercializarea unor produse fără menționarea datei deschiderii și utilizarea unor testere cu data durabilității minimale depășită, la operatorul economic Sephora Cosmetics Romania SRL (magazin Sephora). De asemenea, au fost descoperite echipamente de joasă tensiune fără declarații de conformitate, la operatorul economic Parfumerie Douglas SRL (magazin Douglas).

Comisarii CRPC București-Ilfov au aplicat o amendă de 30.000 lei și au dispus oprirea temporară sau definitivă a comercializării produselor cu probleme, precum și verificarea stocului de peste 20.000 de produse cosmetice. ANPC a mai decis oprirea definitivă de la utilizare a produselor cosmetice cu data durabilității minimale depășită și oprirea temporară a prestării de servicii pentru magazinul Obsentum situat în Afi Cotroceni Mall.

Campania de control a fost declanșată în urma analizelor alertelor de pe sistemul RAPEX, referitoare la produsele cosmetice care conțin ingrediente periculoase. ANPC a urmărit verificarea existenței acestor produse pe piața din România și oprirea lor de la comercializare. După finalizarea acțiunilor de control, comisarii CRPC București-Ilfov vor notifica existența produselor cosmetice cu ingrediente periculoase pe sistemul de alertă rapidă RAPEX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura urgenţele pe 1 şi 2 iunie şi de Rusalii

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a informat că în zilele de 1 și 2 iunie, precum și...

Alte articole din aceasta categorie