Zece braileni au completat cu date false cererile pentru acordarea ajutoarelor pentru caldura, iar acum trebuie sa returneze banii primiti pentru acest tip de sprijin si sa raspunda in fata legii pentru fals in declaratii.
Primarul Brailei, Aurel Simionescu, a declarat ca aceste cazuri au fost descoperite in urma unor anchete sociale, efectuate in baza legii, care stipuleaza ca trebuie verificate solicitarile in cazul a 3% din numarul cererilor depuse, fiind vorba despre 460 de anchete.
“Am facut, pana acum, 95 de anchete sociale din cele 460, plus inca 40, care au fost urmare a unor reclamatii. Pentru 10 solicitanti a incetat dreptul de ajutor pentru incalzirea locuintei, pentru 25 de solicitanti a fost modificat cuantumul ajutorului in plus sau in minus, iar pentru 60 s-a mentinut cuantumul”, a declarat Aurel Simionescu.
Numarul cererilor pentru acordare de ajutoare de incalzire a locuintelor a scazut la o jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut, din 15.000 de solicitanti, doar 6.5000 depunand cereri, potrivit sefului Directiei de Asistenta Sociala Braila, Nicoleta Oancea.
Primarul Aurel Simionescu a mai spus ca formularul care trebuie completat anul acesta pentru acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintelor este “exagerat si destinat celor cu carte” si ca este “anormal sa se faca un astfel de document pentru niste ajutoare date unor oameni necajiti”’.
Nu pot beneficia de acest tip de ajutor familiile care au in proprietate cladiri, cu exceptia locuintei de domiciliu, autoutilitare, autocamioane de orice fel fi remorci, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, autobuze, microbuze, utilaje agricole, depozite bancare de peste 3.000 de lei, terenuri care depasesc 1.000 de metri patrati in zona urbana, informeaza Agerpres.