Amplu exercitiu de alarmare publica pe raza municipiului Calarasi

Cele mai citite

Simulare de interventie a serviciilor speciale, in municipiul Calarasi
Simulare de interventie a serviciilor speciale, in municipiul Calarasi

In data de 11 noiembrie, se va desfasura pe raza municipiului Calarasi, in zona Orizont, Piata Big, un amplu exercitiu de alarmare publica avand ca tema „Activitatea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, a Centrului Operativ cu Activitate Temporara si a Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta, pentru organizarea masurilor de interventie in cazul unor conditii meteo deosebite, care au provocat o furtuna de mare intensitate, insotita de precipitatii sub forma de lapovita, ninsoare si viscol, ce a afectat municipiul Calarasi”.

Scenariul exercitiului presupune interventia fortelor locale (C.L.S.U., C.O.A.T. si S.V.S.U.) in urmatoarele conditii: temperaturi foarte scazute inregistrate in zona de sud-est a tarii, anume (-10 – -15 grade Celsius) si caderea unor precipitatii sub forma ploaie, lapovita si ninsoare, insotite de o furtuna de mare intensitate.

In aceste conditii, potrivit conceptiei si planului de desfasurare a exercitiului tactic apar urmatoarele situatii: traficul auto devine aproape impracticabil din cauza formarii poleiului si a caderilor masive de precipitatii (zapada), ceea ce impune degajarea de indata a carosabilului, a trotuarului si a celorlalte cai de acces.

Exercitiul presupune ca in intersectia din zona monumentului celor 4 cruci de la Orizont sa fie blocata circulatia din cauza caderii unui copac doborat de vijelie, pe strada Bucuresti, in sensul de mers spre Tenaris, fiind necesara interventia rapida pentru deblocarea drumului, cat si acordarea primului ajutor si transportul persoanelor afectate de temperaturile scazute la un punct de prim ajutor amenajat in piata din imediata vecinatate.

Scopul exercitiului consta in antrenarea membrilor C.L.S.U. si C.O.A.T. in vederea pregatirii actiunilor de interventie si a coordonarii actiunilor S.V.S.U. pentru limitarea si inlaturarea urmarilor generate de fenomenele meteo deosebit de periculoase in cooperare cu alte institutii, agenti economici si forte specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie