Amenzi in valoare de peste 40.000 lei pentru nerespectarea legislatiei privind transporturile publice

Cele mai citite

Amenzi in valoare de peste 40.000 lei au fost aplicate de politisti in urma unei actiuni ce a avut loc timp de trei zile pe drumurile publice din judetul Calarasi.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi, inspector Ramona Tudor, politistii Serviciului Rutier si Serviciului de Investigarea Fraudelor, impreuna cu reprezentati RAR si SDN, au desfasurat in perioada 7-9 noiembrie, pe drumurile publice din judet, o actiune pentru verificarea in trafic a legalitatii desfasurarii transportului rutier public de marfuri si persoane.
Au fost verificate 143 de autovehicule, fiind constatate 39 de abateri. Principalele abateri au constat in nerespectarea legislatiei privind transporturile publice, taximetria, nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihna, a obligatiei privind portul centurii de siguranta, a capacitatii de transport, lipsa inspectiei tehnice periodice si a depasirii vitezei legale.
Valoarea totala a sanctiunilor aplicate a fost de 42.730 lei.
In urma controalelor au fost retrase si trei certificate de inmatriculare, fiind dispuse si doua imobilizari a mijlocului de transport.

Ultimele articole

Prefectul Buzăului, despre controalele făcute de Oficiul Fitosanitar: “Mi se pare puţin 5 probe pe lună într-o problemă atât de importantă”

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a adus la cunoștința conducerii Oficiului Fitosanitar faptul că, în cadrul inspecțiilor desfășurate pe...

Controalele ISU au scos la iveală problemele legate de securitatea la incendiu, la două spitale din Olt

În urma verificărilor efectuate de o echipă mixtă de control, la dispoziția prefectului județului Olt Mario De Mezzo, s-au...

Firmele de construcții din Argeș, verificate de inspectorii de Muncă

Ce nereguli au fost găsite „În perioada 01.04-30.09.2023, în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ